Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért jó rádióamatőrnek lenni?

Miért jó rádióamatőrnek lenni?

Figyelt kérdés
Mi az élvezet ebben a hobbiban? Új emberekre találni? Titokzatos jeleket detektálni és kinyomozni a forrásukat? Próbálkozni, hogy milyen messziről sikerül kapcsolatot teremteni valakivel?
2022. febr. 3. 18:29
 1/6 Szirty ***** válasza:
57%

Régen, vagy most?

Nem egyszerű a válasz.

Amiket írtál azok is benne vannak valószínűleg. De szerintem inkább az ahogy azokat a dolgokat elérik. A szakmai kihívás, az alkotás.

2022. febr. 3. 18:41
 2/6 anonim ***** válasza:
53%

előbb értesülhetsz az UFO-k miről beszélnek egymás közt, mint a NASA.

ezután már profi rádiós lesz az amatőr.

2022. febr. 3. 19:07
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Mindhárom, de elsősorban az utolsó.

Amikor Te, a saját eszközöddel beszélsz a világ túloldalával.

Ha azt mondod, hisz ott az internet.. akkor felejtsd e, amit kérdeztél, abban Neked semmi tennivalód nincs, mint használni, amit alád raktak.

Ha magad akarod csinálni, tudnod kell melyik hullámsávon (van úgy 10-20 amatőr), a nap melyik szakában merre van esélyed keresgélni.

Mert van hogy hallom az amerikait, de a gyöngyösi partnert nem, de a hívójelekből tudom, hogy vele beszélnek.

Merthogy "ravaszul" terjednek a hullámok.Amikor sarki fény van, az különleges lehetőség, mert visszaverő felületként működik, auróra terjedésnek hívják, vagy amikor augusztusban "csillaghullás van" úgyszintén, ez a meteor scatter.

És vannak fenn amatör műholdak, lehet követni, azon, mint átjátszón keresztül forgalmazni (összeköttetésben lenni).

Végeláthatatlan.

Vizsga kell hozzá, rádióklubok szoktak vizsgához előkészítőt tartani.

A varázslatos sustorgás, amiből egyszer csak mintha morsejelek hallatszanának...

Ismerned kell a rádiód, csinálnod (de minimum telepíteni) kell antennát.

Ez egy rádió, gombok, tekerők halmaza: [link]

Mindegyiknek megvan a szerepe, használatának a módja.

2022. febr. 3. 19:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Menj el egy klubba és nézz körül, beszélgess pár emberrel. Két kimenete van a dolognak. Vagy rá sem nézel többet. Vagy úgy befertőz, hogy még az asszonyt is eladod hogy legyen pénzed egy újabb antennára.
2022. febr. 3. 23:45
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

Egyrészt a tanulás, tudás megszerzésének az öröme, tanulni elektronikát, informatikát, gépészetet, idegen nyelveket.

Másészt az alkotás öröme, hogy működőképes rádiót/tápegységet/antennát tervez és épít az ember.

Utána pedig, hogy ezekkel a cuccokkal minél több, minél távolabbi helyekkel és embrekkel beszélgessen.

2022. febr. 4. 07:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Én például SDR vevőn hallgatok szinte mindent, ugyanis amatőr vizsgám nincs és nincs is energiám, időm foglalkozni vele.

Jó dolog a rádiózás, de szerintem nagyon elrontja, hogy az amatőr sávokra hívójel kell, amihez nem elég regisztrálni valahova. Amúgy időnként szokott lenni például az ISS-től adás, de én élvezem a légisávok hallgatását is.

2022. aug. 8. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!