Sziasztok! Van egy 5 soros, kézileg lekapcsolható elosztóm és tegnap vettem észre hogy búg. Nagyon halkan, csak akkor hallani ha teljes csend van, ha lekapcsolom akkor megszűnik a búgás, de ezen van a gép és nem szeretném ha kicsapná. Túldramatizálom, vagy jobb lenne kicserélni? Amúgy új kb. 4-5 hónapos. Lehet csak a kis lámpa búg benne? Van egy másik is annál nem tapasztaltam ezt.
Köszi a válaszokat előre is!
2010. szept. 10. 08:55
1/8 anonim válasza:
A tekercs búg benne, mert lekopott róla a szigetelő bevonat. Ha nem zavar a hangja akkor hagyd így. Gond nem lesz belőle.
2010. szept. 10. 09:04
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Hát ha nem gyullad itt ki nekem vagy ilyesmi akkor nem zavar. :D
2010. szept. 10. 09:06
3/8 anonim válasza:
Ha búg, akkor már baj van.
ELOSZTÓ NEM BÚGHAT ÉS NEM MELEGEDHET!
vagy gagyi kínait vettél, vagy pedig szétterhelted. Rá szokás írni a hátuljára, hogy max hány wattal lehet terhelni.
ha nem okoz gondot a magasabb villanyszámla és egy esetleges nagy hangerejű csattanásos kisülés, nyugodtan használd.
2010. szept. 10. 09:22
4/8 anonim válasza:
Nem a rákapcsolt gép búg véletlenül? Kihúztál mindent belőle és úgy búg? Mert egy tápról inkább el tudom képzelni, hogy búgjon.
2010. szept. 10. 09:38
5/8 A kérdező kommentje:
Ha nincs bekapcsolva a gép, csak az elosztó akkor is búg. :S Akkor inkább veszek másikat.
2010. szept. 10. 09:49
6/8 A kérdező kommentje:
Sokat szoktam kapcsolgatni, este és délután mikor elmegyek mindig lekapcsolom a gép megy ha itthon vagyok egész nap. Azt honnan tudom hogy mekkora feszültségű a gép? Gép, monitor, hangfal és ventilátor van rádugva. Milyen feszültségűt vegyek akkor? 1600 körül vettem ezt a Tesco-ban. :S Lány vagyok bocsi nem értek ezekhez. :D
2010. szept. 10. 09:54
7/8 anonim válasza:
Ne tescoban vegyél, ott a billenős kapcsolós elsztók nagyon gagyik, nekem többnek is a kapcsolója egyszerűen szétesett pár hónap után. Villamossági boltban drágább, de tartós elosztót vehetsz.
2010. szept. 10. 11:27
8/8 anonim válasza:
"Ha nincs bekapcsolva a gép, csak az elosztó akkor is búg."
Nem azt írtam, hogy ne legyen bekapcsolva, hanem hogy ne legyen BEDUGVA semmi. Nem mindegy, ugyanis attól még, hogy a gép ki van kapcsolva, a táp még nagyon is áram alatt van.
Ha így is búg, akkor APC márkájú túlfeszültség védett típust vegyél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!