Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Nyomtatót vennék, de milyet?...

Nyomtatót vennék, de milyet? Színesben tudjon nyomtatni, és scannelni is tudjon. Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Kérdéseim:

Melyiknél olcsóbb a nyomtatás / oldal a tintasugaras, vagy lézer?

Wifi direkt tud olyat, hogy két vagy több gép is rá csatlakozik?

Wifi direkt esetén milyen távol lehet rakni a géptől (másik szoba)?

sok helyen látom, hogy kétoldalas nyomtatás: automatikus ez mit jelent?

Esetleg az már non + ultra lenne ha tudna magától kétoldalasan scannelni, van ilyen?

60-80 ezer körül gondolkodom valami asztali nem pedig irodai batár.

2022. jan. 19. 20:03
 1/5 anonim ***** válasza:
lézer, hálózati nyomtató - ahogy a wifijel engedi a távolságot. 2 oldalas nyomtatás az, h nyomtat az egyik oldalra, vissza húzza, nyomtat a másik oldalra is. ugyan ez scannelésnél is előfordulhat, de inkább külön scan funkciót ajánlok.
2022. jan. 19. 20:09
 2/5 puritan ***** válasza:

Nyomtató vásárlásnál - ha csak nem vagy nagyon gazdag - mindig a kellékanyagok árának kell először utánnanézni, mert az eredeti gyári festékpatron minden nyomtatóhoz irreálisan drága. Olcsóbb készülékeknél egy garnitúra akár meghaladhatja a nyomtató árát. Itt arra gondolok, hogy melyik nyomtatóhoz lehet elérhető áron utángyártott festékpatront venni. Általában az utángyártott semmivel sem roszabb mint a gyári, és töredékébe kerül. Nekem mindig tintasugaras nyomtatóim voltak, lézer nem, azoknak nem ismerem a működését, tulajdonságait.

Az is egy trend, hogy az éppen aktuálisan kapható nyomtatókhoz az utángyártott patron is elég drága, de kis idő elteltével, amikor már nagyobb menyiség fogy belőle, egyre több helyen kezdik gyártani, egyre olcsóbb lesz.

Célszerű olyan nyomtatót választani, amiben a színek nem egy tartályban vannak, hanem külön. Így a nyomtatóba nem egy szines, és egy fekete patron kell, hanem öt különböző színű. Ezekhez sokkal könyebben, és olcsóbban lehet utángyártott patront beszerezni, mivel a tintatartály gyakorlatilag csak egy műanyag dobozka, amin egy filléres chip van, meg maga a festék. Több tinta is van benne, mint az egybe építettben, és amelyik szín kifogy, csak azt kell cserélni, nem az egész tartályt.

Nekem egy hat éves Canon nyomtatóm van, ebbe öt festékpatron kell. A gyárinak darabja 3700 Ft körül van, az utángyártott pedig 240Ft.

A tintasugaras nyomtatók legnagyobb ellensége, ha sokáig nem használják. Akkor beleszárad a tinta a nyomtatófejbe, és ha már kimosni sem lehet, akkor kuka a nyomtató. Egy új fej vetekszik a nyomtató árával.

A többi kérdésedre nem mindegyikre tudok válaszolni, mert amikor éppen működik a nyomtatóm, akkor nem szoktam az éppen aktuális készülékek tulajdonságainak utánnanézni.

A nyomtató nem a számítógéphez csatlakozik, hanem bekerül az otthoni wifi hálózatba, és ugyanebben a hálózatban levő gépekről tudsz rá nyomtatni.

A wifi hatótávolsága kb. annyi, mint egy mobiltelefonnak, és nem az számít, hogy a számítógéphez milyen messze van, hanem a routerhez, ami a wifi jelet sugározza.

Két oldalas automatikus nyomtatás: nem neked kell a papírt megfordítani, ha a másik oldalára is akarsz nyomtatni, hanem a masina visszahúzza, és automatikusan megfordítja, anélkül, hogy hozzányúlnál.

2022. jan. 19. 22:30
 3/5 puritan ***** válasza:
Bocs... a wifis kérdéseknél nem a wifi direktre válaszoltam, hanem a normál hálózati wifis kapcsolatra.
2022. jan. 19. 22:40
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi az infokat. Az utángyártott patronról tudok, mert a jelenlegi nyomatatóm is ilyen és a kis tartályokat valóban 3-400 forintért veszem a 3000+ helyett. De gondoltam hátha valaki ajánl is egy-két a fenti kritériumoknak megfelelő nyomtatót amivel jó tapasztalata van és utána nézem meg a patront, de azért köszi. Úgy tudom, hogy ahol sok kicsi van az a tintasugaras és a lézernél van egy fekete és egy színes, de lehet hogy tévedek. A kérdés az, hogy a tapasztalatok alapján mennyit tudok vele nyomtatni. A jelenlegi nyomtatóm tintasugaras és elég hamar kifogynak a patronok ez is a bajom vele ezért gondolkodom a másikban is. Ezért is kérdeztem úgy hátha valaki tudja a forint / lap árat nagyjából.

Ja hogy az automata nyomtatás az ezt jelenti szóval akkor ki tudom kapcsolni ha akarom. Szerintem ez nem atomatikus hanem ez az "igen", hogy tud két oldalasat nyomtatni. A 15 éves canon nyomtatóm már tudta ezért nem értettem. Kíváncsi lennék, hogy mit jelent akkor az "igen" és a "nem" annak aki erre azt írta hogy automatikus. Mert hanem tud kétoldalasat nyomtatni, megfordítani a lapot bárki megtudja, csak akkor mit jelent az "igen"? :) na mindegy ennyit az okoskodásomról :)

Igen a wifi direkt érdekelne mert azt olvastam hogy az azt jelenti, hogy közvetlenül kapcsolódik a gép és a printer, nem a hálózaton keresztül és úgy láttam, hogy a lézerek is tudják ezt.

2022. jan. 20. 08:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Kulso tartalyos tintasugaras multifunkcios eszkoz lesz a befuto.

Vagy ha nagyon sok felesleges penzed van akkor szines lezernyomtato de horror ara van a fenntartasanak. Ha utangyartott kellekanyagot hasznalsz hozza akkor meg a gari is ugrik.

2022. jan. 20. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!