Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 3. alkalommal kicserélik?

3. alkalommal kicserélik?

Figyelt kérdés

Vettem egy elektromos mellszívót,és most viszem vissza 3szor garanciával javíttatni.

Bajai voltak:

1)bele volt törve egy része az adapternek a készülékbe (pedig nem esett le....csak töltöttem)javításért fizettem 1000ftot.

2)Az első javításból úgy hozták vissza hogy nem szívott semmit,ekkor visszavittük

Most lett kész de még mindíg nem szív azt írták a papírra hogy folyadék került a gépbe kitisztították,de kipróbálni nem tudták mert a hozzá tart cumisüveg nem volt mellékelve.

3)szóval holnap viszem 3adszor pedig a 1.szerelésre úgy lett beadva hogy a szívása tökéletes volt,és azóta.....

Most jogosan kérhetem hogy cseréljék újra vagy fizessék vissza a pénzem?

Vagy amikor beletört az adapter csatlakozója azt nem tekintik garanciálisnak??

Ill. lehet olyat hogy kipróbálás nélkül visszaadták hogy jó,és közben pedig semmit nem csinál??

Mit tegyek jogosan reklamálok új készülékért??

Mire kész lesz már hasznát sem tudom venni....

2010. szept. 8. 22:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de az biztos, hogy én nem lennék ennyire türelmes....
2010. szept. 8. 23:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Én hagynám a francba az egészet, drága az időm, vennék egy másikat, minőségi gyártótól.
2010. szept. 9. 00:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Az a törés-javítás egyértelműen nem lett elfogadva garanciálisként, azért kellett fizetned a javításért...

A garanciajegyen leírják, hogy mikor kérheted a termék cseréjét illetve az árát, olvasd el!

2010. szept. 9. 00:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Jah lehet vennél egy másikat (=már bocs hogy belepofázok) de egy alap mellszívó 15 ezer ft... szerintem nem mindenki teheti meg, hogy vegyen magának egy minőségit ráadásul egy kisbaba mellett..
2010. szept. 9. 07:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Amúgy meg ha még garanciális akkor szerintem kérdezd meg, hogy nem e lehetne kicserélni...biztos azt fogják mondani, hogy nem (először!) de te is mondjad addig, hogy a türelmed nem véges:D mert garanciás még és nem azért dobtál ki ennyi pénzt, hogy ennyivel elintézzék a dolgot....
2010. szept. 9. 07:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Folyadék került a gépbe? Mellszívóhoz ugyan még nem volt szerencsém, de mobiltelefonoknál ez amolyan aduász, ha nem akarják garanciálisan megjavítani a rossz készüléket. Folyadék került a gépbe, a fogyasztó hibája, bizonyítsd be, hogy nem. Sajnos az az érzésem, hogy ez már veszett fejsze nyele, jól átvágtak a szervízben. Eső után köpönyeg: ha garanciában viszel vissza valamit javíttatni, írjatok egy állapotfelmérőt átadásnál is, meg átvételnél is.
2010. szept. 9. 08:19
 7/9 Biggus Dickus ***** válasza:

Jótállásnál a fogyasztó választhat, hogy javítást vagy kicserélést kér. Kér a kicserélést, ha nem hajlandók, írj be a vásárlók könyvébe, értesítsd a fogyasztóvédelmet, írj a Homárra.

Jótállásnál nem a fogyasztónak kell bizonyítania a rendeltetésszerű használatot, hanem a forgalmazónak az attól eltérőt. A mobilokban van egy indikátor, ami nedvességtől elszíneződik, így a szerviz ezzel bizonyítja, hogy víz került a készülékbe.

2010. szept. 9. 08:28
 8/9 Biggus Dickus ***** válasza:

PTK 306. § (1) Hibás teljesítés esetén a jogosult

a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;

2010. szept. 9. 08:58
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Csak nem voltam benne biztos hogy mi ilyenkor a teendő,mert már nagyon tele a pohár nálam..

(amúgy 18ezer volt akciósan)

2010. szept. 9. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!