Mit tehetek akkor ha a szomszédom a saját házától kb 3m-re az én telkemen vezette a szenyvíz vezetékét? állandóan eldugul és a tisztítás után a telkemen hagyja a szemetet.
Te megengedted neki, hogy ot vezesse, vagy már eleve úgy vetted a házadat, hogy szolgalmi joga volt a szomszédnak???
Mindazonáltal, nem hagyhatja ott a szemetet, köteles visszaállítani az eredeti állapotot.
Csak úgy nem vezethette a te telkeden át a szennyvízvezetéket, minden bizonnyal szolgalmi jog terheli a telkedet. Így a tisztítást tűrni kell, azonban ezt úgy kell megtennie, hogy ennek ne maradjon nyoma a telkeden.
Első lépésben szólj neki, hogy takarítsa el maga után a szemetet, ha ez nem megy, akkor dobáld át hozzá a kerítésen át.
Egy kicsit több részletet adj nekünk légyszives!
Miért arra vezették a csövet, ki adott annó engedélyt arra hogy ott vezessék, mit hagy ott pontosan, miért kell neki állandóan tisztítania? (nálunk 30 éve van csatornarendszer és én azóta egyetlen alkalommal sem vettem le a tisztítónyílás fedelét... jól van megcsinálva, elmegy a s..r)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!