Mekkora teljesítményű a Pioneer TS-W3004SPL típusú mélynyomó?
Most hogy rákerestem az volt írva a weboldalán, hogy 3000W a maximum teljesítmény, szóval gondolom ezt állítani tudod rajta.
Hát az Ohm az ugye ellenállás, ebből arra következtetek, hogy kisebb lesz a teljesítménye, minél nagyobb az ellenállása. (Bár én nem vagyok hozzáértő.)
Az 1000 W az RMS (effektív) teljesítmény, mely szinuszos jellel való meghajtásesetén érvényes. A 3000 W a zenei teljesítmény, rövid időre a zenei csúcsok idejéig nagyobb teljesítményt is elvisel. Az utóbbi meglehetősen bizonytalan érték, mert soha nem adják meg milyen körülmények között érvényes.
Bár a leírásból nem derül ki, szerintem a hangszóró teljesítménye 1000 W, vagyis a két tekercs együtt ennyi. A két tekercset akár sorosan, akár párhuzamosan kötik, a maximálisan ráadható teljesítmény minkét esetben 1000 W. Arra ügyelni kell, ha 2 Ω-ra kötöd, akkor olyan erősítő kell hozzá, amelyik képes meghajtani 2 Ω-os terhelést és ekkora terhelésen legfeljebb 1000 W-ot ad le. Ha 8 Ω-ra kötöd, akkor meg olyan erősítő kell hozzá, amelyik 8 Ω-on legfeljebb 1000 W leadására képes. A 8 Ω egyrészt gyakoribb, másrészt előnyösebb, mert, akkor kisebb az áram, kisebb keresztmetszetű hangszóróvezeték is elegendő.
"2ohmon lehet nagyobb teljesítményre kötni vagy 8ohmon?"
Minden esetben azonos teljesítménnyel terhelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!