Tudnátok javasolni megfelelő ebook olvasót?
Sajnos nem értek hozzájuk, új még nekem ez a terület
Imádok olvasni, de eddig nem telt rá sajnos.
Nemrég kezdtem dolgozni, és végre telne ebook olvasóra. Szeretnék is venni de nem tudom milyet lenne érdemes.
Az alábbi elvárásaim lennének a termékkel kapcsolatban:
- legtobb konyvem pdf formatumban lesz, tamogassa (konvertált pdf-et is)
- tobb angol nyelvű könyvet is olvasnék. Ugy hallottam van beépített szótár, ami nagyon jól jönne, mert jovőre szeretnék felsőfokút megpróbálni angolból. Esetleg ha lenne benne hangoskönyv funkció, hogy ki is ejtse az idegen szavakat, jó lenne.
- főleg reggel, a sötét buszon, vonaton, illetve otthon este, félhomályban olvasnék, tehát valami állítható fényerő v háttérvilágítás jól jönne. Szemkímélő funkció esetleg.
- tárhely nem gond, egyszerre csak 1 et olvasok, de a töltéssel bírjon már sokat ha lehet.
Előre is köszönöm a segítséget! :D
Azért ha a legolcsóbb egy húszas, akkor a világítással rendelkező legolcsóbb inkább 27-30.
Az is kérdés, milyen kell, mármint méretre. A kicsik tényleg jól elférnek mindenhol zsebben vagy szütyőben, de én már nem akarnék 6 colloson olvasni, mióta 6 évvel ezelőtt vettem egy 8 collosat.
Az akku nem szokott ezeknél probléma lenni, hetekig eljárnak egy töltéssel (bár nyilván nem ismerem mindegyik gyártmányt).
A belső tárhely sem probléma, vadállati sok könyv fér el bennük kiegészítő kártya (már amelyikhez lehet) nélkül is.
Az én 6 évvel ezelőtt vett Pocketbookom nagyon szépen olvasott fel. A mostanit még nem próbáltam ki.
A pdf-ről mondjál le. Ahhoz egy tablet praktikus, ahol vidáman lehet belenagyítani a képbe. Persze, volt már itt olyan csodaszemű hozzászóló, aki azt mondta, nem probléma egy A4-es pdf oldal olvasása egy kis telefon képernyőjén. :D Ha nem képletes-alsó indexes, satöbbi szakkönyvről van szó, pláne, ha nem magyar, hanem ékezet nélküli nyelv, mint az angol, akkor a jó megoldás a pdf konvertálása. Persze, ehhez program kell, nem tudom, van-e ingyen, én vettem - nem a konvertálásért, de hát azt is tud. A konvertálók általában valamennyire elk*ják a formátumot, ez némi kényelmetlenséget okoz olvasás közben (például olyan könyvnél, ahol minden lap tetején ott van a könyv meg a fejezet címe ahhoz a pdf-et konvertálás előtt méretre kellene vágni, oldalszámok ugyanígy, stb.
Szerintem a nagyobb felbontású képernyők betűi szebbek, de ezt nem tudom mivel igazolni.
Szerintem senki nem lát átfogó képet, már az is ritka ember lenne, aki háromfélét is használt sokáig, neked kell a tulajdonságokat összehasonlítani.
Hát csak a látószög tágítására.
Nagyon koszi a válaszokat!
A pdf-et félreértettétek, a fájlok formátuma pdf, de egyébként egybe írott szöveg az egész. Valamilyen e-book formátumról van pdf-re konvertálva, így értettem a konvertált pdf-et.
Legtöbbször utazás során olvasnék. Nyilván esélyem nem lenne olyankor képleteket bogarászni- egyébként sem szeretek utazás közben tanulni. Nekem nyugi kell, asztalnál ülve.
Gondolom, #1 nevében is beszélhetek, hogy nem értettük félre. Inkább tán te értetted félre, amit mi írtunk, azt, hogy a pdf-et kezelni elég reménytelen. Az egy kép. Nem töri a szöveget az ablakhoz, nem lehet betűméretet, margót, változtatni, nem lehet keresni. Alapból, ha megjelenít egy könyvoldalt, akkor annyira nagyítja, hogy rátérjen az egész a képernyőre, az az átlag embernek szemrongáló, képet nagyítgatni meg tologatni, ettől az olvasók sírnak, az ember elfelejti, hogy mi volt a sor elején, ha soronként kell tologatnia egy könyvoldalt. Ésígytovább.
Aztán írtam én, hogy külön erőfeszítéssel valamilyen elektronikus könyvformátumba lehet konvertálni a pdf-et, hogy az olvasó tudja kezelni, kivéve, ha képletes, satöbbi, mert azon az egyszerűbb konvertálók elvéreznek.
#1 vagyok. Én csak lehetőségként említettem meg, hogy esetleg szkennelt. A szöveges egy fokkal jobb, és ha a beállított szélesség kb. 15 cm alatt van, fekvő helyzetben talán még olvasható is, a kereséssel sincs probléma ilyenkor. A szkennelt pdf-ek akár 20-30 MB-osak is lehetnek, ami 10-20-szor több a normál szöveges változatnál, a szöveg homályos, a kezelésük lassú, nehézkes.
Nem értem, miért konvertál valaki ebook formátumot pdf-be, főleg pl. A4-be, semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!