Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szeretnék egy akkumlàtoros...

Szeretnék egy akkumlàtoros napelemes rendszert, ami rásegít a háztartási áramellátásra. Nem szeretnék az országos hálózatra visszatáplálni, elsődlegesen az akksiról szívja az áramot a háztartás, a hálózat legyen a tartalék. Hogyan?

Figyelt kérdés

Például vannak napelemek, töltésvezérlő, egy rakás akksi. És veszek egy "grid tie" invertert amit az akksikra kötök.

Kell arra valami okosság hogy az utcai hálózatra ne tudjon visszamenni áram? Hogy oldható meg hogy elsődlegesen az inverter táplálja a hàzi fogyasztókat, és csak a maradékot vegye a hálózatról?

Erre külön ilyen inverter kell, amin átmegy a teljes házi fogyasztás, és az vezérli, hogy honnan mennyit?

2021. dec. 19. 11:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%
Mint mondtam, minden megoldható, csak pénz és akarat kérdése. Csináltam én már olyan rendszert, hogy autonóm üzemmódban 20 évig beavatkozás nélkül garantáltan működik. Szerintem a műszaki részével ne fáraszd a tekervényeidet, a megvalósítást, tervezést, bízd szakemberre. Engem sem érdekel a telefonom processzorában az elektron két szuperfinom állapota közti energiaszint, és mégis tudom használni.
2021. dec. 22. 19:20
 12/17 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom nem csinálhatsz sziget üzemet ahol eddig volt villany közmű hálózatról.
2021. dec. 25. 01:08
 13/17 anonim ***** válasza:
#12 miért nem? A szemételvitel kötelező közszolgáltatás, azt nem mondhatod fel, de az áramszolgáltatást simán felmondhatod. Nem kötelező áramot venned senkitől! Bemész az egyetemes szolgáltatódhoz, és felmondod a szerződést. Ennyi.
2022. jan. 2. 00:13
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szigetüzemet bárki, bárhol csinálhat saját célra, senkitől sem kell engedély rá. Egy műszaki kitétel van, mégpedig akkor ha ez a szigetüzem párhuzamosan működik a szolgáltató rendszerével. Az előírás az, hogy a szolgáltató rendszerétől galvanikusan el kell választani a sziget rendszert, azzal semmilyen körülmények közt nem kerülhet potenciál kapcsoltba. Azoknál a rendszereknél ahol lehetséges üzemmód a sziget üzem, de egyébként tud visszatáplálni, más az ábra, ott elsődlegesen az a szabály, hogy az inverternek kell tudni sziget üzemben a galvanikus leválasztást. Itt mivel visszatáplálásról is szó van, csak a szolgáltató által engedélyezett hybrid invertert lehet beépíteni. Komolyabb, összetett rendszereknél dedikált eszközöknek kell tudnia a leválasztást áramszünet esetén, nem több mint 20 msec alatt. Ezeknél a rendszereknél több párhuzamos áramtermelő egység van bekötve, különféle hálózati, és szigetüzemű inverterek működnek kaszkádban, generátorok automatikusan kapcsolódnak, és lépnek működésbe GEN-SET vezérlésen keresztül, aksi pakkok kapcsolnak ki-be szükség szerint. Itt a külső hálózat csak egy lehetséges periféria, ugyan úgy mint a nap, szél, víz, üzemanyagcella, stirling-motor, stb. A rendszernek intelligensen tudnia kell kezelni a sok lehetséges üzemmódot, minden egység bus-rendszerben kommunikál egymással, a galvanikus leválasztást is egy külön relé egység kezeli.
2022. jan. 3. 16:37
 15/17 anonim ***** válasza:
Nincs bent az építési szabályzatokban, vagy hol, hogy lakóépület csak közmművesítve lehet?
2022. jan. 3. 17:02
 16/17 anonim ***** válasza:

Az érdekes lehet, hogy egy új lakóingatlannál az építési szakhatóság a lakhatási kiadásakor elfogadja-e a tisztán szigetüzemű áramellátást.

Szerintem ezt ügyintézője válogatja. Rosszabbik esetben lehet be kell szerezni mindenféle szakértői véleményt hogy ez is teljes értékű megoldás. Ha már meg van a lakhatási, akkor viszont a kutyát sem érdekli ha kikötik valahonnan a villanyt, a lakhatásit már nem vonják vissza. Esetleg ha kisgyerek van akkor a gyámügy bekeverhet hogy nincs villany, különben tényleg azt csinálhatsz amit akarsz.

2022. jan. 3. 17:20
 17/17 A kérdező kommentje:

Tuti hogy van ilyen de nem tudom milyen néven kell keresni:

váltókapcsoló, beállítható átkapcsolási feszültséggel.

Tehát például arra lehetne használni, hogy ha az akksi csoport (48 voltra sorba kötve) feszültsége pl 49 voltra emelkedik, akkor átkapcsol, ha 48 alá akkor visszakapcsol, így váltva a hálózatról, vagy az inverterről való táplálás között.

2022. jan. 3. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!