Hogy mérik a napelemek telesítmémyét?
Többféle méretben/teljsítményben kapható, úgy mint 50/100/200W stb. Na most például egy 50 wattos napelem max 50 wattot termel optimális körülmények között óránként? Estleg egy egész napi ciklus alatt 50w?
Napi átlag 5kw-ra lenne szükségem, akkor ehhez 5kw-os rendszer szükséges?
A maximális pillanatnyi energia termelését adják meg Watt-ban. A Wh és a kWh az az energiamennyiség, amennyit maximum termel óránként. Ha neked 5kW teljesítményre van szükséged, akkor inkább 8kW-os napelem rendszerrel számolj, napelemtáblák és inverter teljesítményben is.
Tehát egy 50 W-os napelem ideális körülmények pillanatnyi 50 W, óránként 50Wh-t termel.
Időben nem tud 50 wattot mert más mértékegység. Ezeket általános 7. 8. Osztály fizika és tanuljatok.
50w a max teljesítmény. Ez kb 20 fokos hőmérséklettel X bevilagitas esetén.
Gyakorlatilag elérhetetlen állapot mert felhő van, ha süt a nap akkor meleg is , és a nap se pont 90 fokban fog rá sütni csak évente párszor 1-1 percre .
Így 15 százalékot lazán le lehet vonni és az is ritkán lesz elérhető.
"50 wattot termel optimális körülmények között óránként?"
Nem óránként. Percenként is, másodpercenként is.
De 50 Wh-t termel óránként ami 0.05 kWh.
"Napi átlag 5kw-ra lenne szükségem, akkor ehhez 5kw-os rendszer szükséges?"
Kevered a teljesítményt a munkával.
De ha teszem azt naponta 5kWh-ra van szükséged, akkor még így is kérdés hogy mekkora a fogyasztók teljesítménye.
Mert egy 10 órán át működtetett 500W-os fogyasztó is naponta 5kWh-t fogyaszt, meg egy két és fél óráig működtetett 2000W-os fogyasztó is.
De az egyik esetben 500W-os napelem kell, a másikban meg négyszer akkora.
Köszönöm a válaszokat! Értem a wattórát, csak rosszúl fogalmaztam.
Kicsit továbbgondolva a kérdést, szigetüzemnél mekkora akkura lenne szükség, ami fedezni tudna napi 5kwh átlagfogyasztást? Mondjuk max 1kwh pillanatnyi fogyasztással?
Ügyelve az élettartamra, gondolom nem lenne célszerű naponta 100%-ról nullára meríteni.
Akit kihívsz a helyszínre hogy felmérje, tudni fogja.
Erről kár tovább bármit is beszélni, semmi értelme.
"Értem a wattórát, csak rosszúl fogalmaztam."
Dehogy érted, ezekből látszik:
"max 50 wattot termel optimális körülmények között óránként? Estleg egy egész napi ciklus alatt 50w?"
"1kwh pillanatnyi fogyasztással"
Látom azért nagyon nem érted de nekem 4200 wattnyi napelemem van
Ma idáig 15 órakor 0.6kwh amit sikerült osszeszednie.
Ha ilyen időben is kell az 5kwh akkor 30 kwh napelem kell.
Innen ki lehet számolni hogy mi éri meg jobban sok akksi vagy sok napelem. Vagy lejjebb adni az igenybol
15kwh-s akksival de inkább 20, 4200 w napelemmel a napi 5kwh kijön úgy néz ki a grafikonokat elnézve
Legalábbis a tavalyi év alapján, itt már kicsi lesz az esély hogy 1 napig kevesebb áram lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!