Valaki feltörte az Instagramomat. Mit tudok tenni?
Sziasztok!
Kaptam egy üzenetet emailben és instán is, hogy valaki bejelentkezett a fiókomba egy tök idegen helyről. Mit tudok tenni? Törölnöm kellene az instámat, vagy hol tudom ezt jelenteni? Próbáltam az alkalmazáson belül valami jelentést tenni, de semmi ilyesmit nem tudok.
És ez azt jelenti, hogy így a facebookomba is be tud lépni, mert össze van kapcsolva az instával.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Először is azt kell leellenőrizned, hogy ez az üzenet valós, és nem akar valaki becsapni. A helymeghatározás elég gány tud lenni, érdemes azt megnézni, hogy milyen eszköz volt, és mikor, a helyet hagyd figyelmen kívül. Ha így sem tudod, hogy ki volt, akkor azonnal változtasd meg az összes fiókod jelszavát, ami hozzá van kapcsolva. Legyen a jelszó erős, legalább 8 karakter, kis-nagybetű, szám. Ne pánikolj, csak légy gyors. Érdemes az emailedet is ellenőrizni, hogy nem jutott be valaki.
ÉS ne használj olyan jeszót, amit könnyű megfejteni!!
Ha még be tudsz lépni akkor szerencséd van.
Azonnal kapcsold be a kétlépcsős azonosítást!
Persze előtte bizonyosodj meg róla, hogy a te telefonszámod van megadva!!
Jelszócsere mindenhol minden online fiókban! Főleg ahol ugyanezt a jelszót használtad! És mindenhol ahol lehetséges kapcsold be a kétlépcsős azonosítást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!