Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A villanybojleromban elégett...

Gungasam kérdése:

A villanybojleromban elégett egy vezeték és nem tudom miért?

Figyelt kérdés
Valamikor idén júniusban vagy júliusban szétszedtem a villanybojlert (200literes) és a belevalókat vízkő mentesítettem. Összeraktam és bár előszőr csináltam ilyet, működött. Egészen dec. 5.-én reggelig. A bojlerban alul középen egy fekete dobozkából vagy négy vezeték jön kettő alul kettő a hátán (a legnagyobb felületű oldal), ezek közül az egyik totál elszenesedett 5 hónap után. Fontos lenne tudnom, hogy miért? Mert nem elég kicserélni az elégett kábelt, meg kellene akadályozni, hogy ez megismétlődjön. Egy képet linkelek: [link] .

#bojler javítás #bojler karbantartás #kis vezeték keresztmetszet
2021. dec. 6. 12:00
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nem elektrotechnika, hogy egy alkatrész rendszeresen felmelegszik és lehűl. Ez fizika. Ettől kifáradhat az anyag. Az esetemben a hiba az volt, hogy autóvilágításhoz való kábelsaruk voltak a vezetékek végén amelyek kisebb teljesítményre készültek. Mivel még egy kábelégés történt azóta de az más helyen a bojlerben, ezért egy szerelővel az összes kábelt és sarut kicseréltettem bojlerbe valóra. Ami megalkuvás, mert ez a sarus megoldás eleve gyenge, mint ahogyan itt a válaszok közt is olvasható.A bojler érintésvédelmileg biztonságos bár öreg de nagyon jól karbantartott, kár volna kidobni.
2021. dec. 25. 17:58
 12/12 A kérdező kommentje:
A "mindent cseréljünk ki" nagyon hasznos szlogen a szerelőknél és baromira nem vevők rá a fogyasztók, akik csak azt vennék meg amiről bebizonyosodott, hogy javíthatatlan.Az elektromos alkatrészek nagyon jól ellenőrizhetők műszeresen, és megtekintésre, ellenállás, szigetelés, vezetőképesség, zárlat stb. szempontból. tárgyilagosan és alaposan. Tesztelhetőek használatba vétel előtt. Ezért talán a leggyakoribb hibaforrás az összerakáskor létrehozott érintkezési hiba. Azt csak a beszerelés után lehet tesztelni, leginkább a használatba vétellel, és nem jelentkezett azonnal.
2021. dec. 25. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!