Milyen 2000-es évekbeli email domain nevekre emlékeztek?
Figyelt kérdés
Én ezeket tudtam összeszedni, ezeken kívül jut bármi más eszetekbe?
c2.hu
dpg.hu
aramszu.net
vipmail.hu
citromail.hu
chello.hu
kgb.hu
monornet.hu
vivamail.hu
freemail.hu
Előre is köszönöm a válaszotokat!
2021. nov. 29. 18:46
1/7 anonim válasza:
A freemailt en szerintem mar 2000-es evek elott is hasznaltam meg az egyetemi konyvtarbol.
Igaz akkor meg a C3 alapitvany uzemeltette.
De hogy a listadhoz hozzajaruljak:
drotposta.hu
posta.net
galamb.net
buli.net
uze.net
2/7 anonim válasza:
nekem az Axelero volt az internetszolgáltatóm annó, szóval @axelero.hu.
3/7 anonim válasza:
Én Indamail-es vagyok, ez a Vipmail-ből lett, miután 2007-ben kibővítették és átnevezték.
5/7 anonim válasza:
A c3.hu domain-névről annak idején hallottam egy esetet: Akkoriban a domain-neveket az MTA-SZTAKI-ban, a Victor Hugo utcában jegyezték be, ugyanis nekik volt úttörő szerepük a hazai internet kiépülésében, a kommersz szféra még nem foglalkozott ezzel. Maguk hozták a szabályokat is, amiből egy a domain-nevek minimális hosszára vonatkozott: a domain-név nem lehetett 3 vagy 4 (már nem emlékszem pontosan) karakternél rövidebb. Ezeket a szabályokat vezetői szinten is jóváhagyták. De jött a c3 alapítvány (úgy emlékszem Soros György támogatta), és be akarták jegyeztetni a domain-nevüket, és XY SZTAKI-s kolléga (a téma nálunk akkor még ritka szakembereinek egyike) elutasította őket a név rövidsége miatt. Az alapítvány a legfelsőbb körökben tett panaszt, mondván, ki ez az XY, hogy jön ilyenhez? Leszóltak a SZTAKI-s főnöknek, az meg utasította a kollégát a domain-név regisztrálására, sőt talán még fejmosást is kapott azért, hogy egy korábban jóváhagyott szabályt alkalmazott. Úgy hallottam, csalódásában lemondott a domain-név menedzsment megbízásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!