Lítium akksi mitől gyulladhat ki, robbanhat fel?
Figyelt kérdés
Gondolom ha tűzbe teszi valaki attól egyértelműen, de azon kívül miktől gyulladhat ki vagy robbanhat fel?
Olyat is hallottam hogy ha valaki vízbe teszi attól is, ez igaz?
2021. nov. 21. 09:43
1/4 anonim válasza:
"Olyat is hallottam hogy ha valaki vízbe teszi attól is, ez igaz?"
Nem tudom hogy igaz-e az, hogy ilyet hallottál.
De ezek az akkuk szinte kivétel nélkül egy védő áramkörrel vannak felszerelve, ami vízben sérülhet, károsofhat, tönkremehet, ami zárlathoz, melegedéshez és extrém esetben tűzhöz is vezethet.
Mechenikai behatás, ütés, szúrás, stb. hatására is zárlatossá válhat.
Mivel rendkívül nagy zárlati áramot tud produkálni, ami intenzív hőfejlődéssel jár, ezek is okozhatnak tüzet.
2/4 anonim válasza:
Zárlat hatására, mivel lítium vas foszfát töltete van az aksinak aminek magas az oxigéntartalma, gondolom az egyéb alkotókkal, műanyagokkal, hordozó rétegekkel hő hatására úgy reagál, hogy könnyen gyulladó éghető anyagok képződnek.
3/4 anonim válasza:
Ordasi Gábor a youtube-on részletesen kitesztelte az egyik videojában
4/4 puritan válasza:
Leginkább a túltöltéstől gyulladhat ki.
Vagy a zárlattól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!