Laptop vásárlásnál mit kell megnézni legfőképpen?
Sziasztok, home office munkához, excel, word buheráláshoz, ill. hbogo, netflix, youtube videónézéshez kell a laptop, játszani nem fogunk rajta.
Nagyon nem értek hozzá.
Mikor azt írják, hogy 8 GB memória, SSD, háttértár 256 GB, és processzor i3, az egy átlag? van ennél jobb? kell ennél jobb? (pl. 1 TB memória) mire fektessem a hangsúlyt? erősebb processzor? (az i3 az nagyon gagyi?) a gamer kategóriánál van i5. nekem ez nagyon fontos lenne, hogy gyors legyen, otthonról fel kell kapcsolódnom a céges hálózatra, ill. ott is már távoli asztalról dolgozunk, "felhőben" vannak az adatok, nem akarok mindenre órákat várni. jelenleg egy nagyon lassú laptopunk van otthon, pedig nem is régi.
kb. max 300.000 Ft-ot költenék a gépre, ma akarom megvenni black friday miatt. Dell-eket néztem, de az Acer is gondolom jó, vagy Hp. Samsung laptop mennyire jó?
Köszi ha valaki önzetlenül segít nekem, nem vagyok ebben egyáltalán járatos.
"ma akarom megvenni black friday miatt"
Korábban kellett volna elkezdeni nézelődni...
"jelenleg egy nagyon lassú laptopunk van otthon, pedig nem is régi."
Meg kellene nézni miért lassú, általában az az oka, hogy tele van rakva mindenféle fölösleges dologgal és/vagy nem SSD van benne hanem HDD és/vagy 8G ramnál kevesebb van benne. Ezek azért olcsóbban megoldható dolgok.
"Mikor azt írják, hogy 8 GB memória, SSD, háttértár 256 GB, és processzor i3, az egy átlag? "
Igen, ez egy átlag, mondjuk úgy alsó közép kategória. 256 GB SSD háttértár alapvetően elég lehet, de ezt neked kell tudnod, mekkora tárhely kell. A mostani i3-ak elég jók, ha kis felárral kapsz i5-öt az jobb, de sokat nem éri meg ráfizetni.
""felhőben" vannak az adatok, nem akarok mindenre órákat várni."
Itt azért a hálózat, internet sebessége is számít, de ha az rendben van, akkor egy ilyen laptoppal lehet normálisan dolgozni.
2-es válaszoló, köszönöm szépen, ez nagyon hasznos volt, megfogadom a tanácsokat. az alza.hu-n nézelődtem, és ott pl. használt gépeket árulnak, azért azt nem szeretnék. nem tudom hogy ez pl. az emagnál is jellemző-e.
de minden esetre nagyon köszönöm hogy érdemben próbáltál segíteni, az 1-es válaszoló olyan "nesze semmi fogd meg jól" választ adott, a tied alapján már tudok valamire támaszkodni.
300ért már van alsóbb kategóriás gamer laptop.
Ha úgy van i5, i7 proci jobb, de ott is van sok dolog amit nézni lehet.
De ha ssd, 8giga ram az nagyon jó.
Ha van mellette tera hhd az amiatt jó, hogy ott tudod tárolni a munkához kellő adataidat.
Az acer, asus, dell ami jobb, főleg hogy ugymond pénz nem akadály, 300ért már komolyat lehet venni nagyon, csak nézzétek meg, hogy mi az ami belefér nektek és annak függvényében válasszatok egyet, meg tényleg a másikat is rendbe lehet rakni és akkor mindjárt van 2 laptop.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!