Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Forrasztani akartam, és van...

Forrasztani akartam, és van egy régi forrasztópisztoly amit hozzáerintettem és nem csinál semmit, pedig 100wattos. Az a baj hogy 30éves és más a technológia?

Figyelt kérdés

2021. nov. 18. 13:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Mit érintettél hozzá? Kiskutyát, betontömböt, vagy forrasztóónt?
2021. nov. 18. 13:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem baj, de te vehetsz újat, mert az nyilván elromlott.
2021. nov. 18. 14:01
 3/9 A kérdező kommentje:

[link]

Egy ilyennek a hegyét

2021. nov. 18. 14:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Probáld lassabban, érthetöbben! 100W-os pisztolypákád van? Milyen csucs van benne, milyen a hegye? Bedugtad a konnektorba? Amikor megnyomtad a kapcsoloját világitott? Mennyit vártál mig hozzáérintetted MIHEZ?
2021. nov. 18. 14:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Kezdhetted volna ezzel 3! a képpel!
2021. nov. 18. 14:07
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
SZinte biztos, hogy nem romlott el. Milyen régen nem használta senki? A betétet kivetted? Milyen a felülete?
2021. nov. 18. 14:10
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
Valószínűleg nem tanultál meg forrasztani, csak valami ködös emlékképeid vannak. Nem elég a forrasztópáka hegyét valahova odaérinteni. A páka kapcsolóját benyomva kell tartani és a páka csak akkor működőképes, ha felforrósodik a hegye. Ekkor forrasztóónt kell a végére tenni, ami elolvadva folyékony cseppé válik és akkor képes megfelelően átadni a hőt a forrasztandó anyagnak. Ez csak közelítő magyarázat, tanulj meg valakitől forrasztani. Talán azt sem tudod, hogy mi a forrasztás lényege és mit, hogyan lehet forrasztani.
2021. nov. 18. 14:23
 8/9 gyik123 ***** válasza:
55%

Nekem is volt ilyen fajta forrasztópákám, de egy idő után hiába melegedett nem olvasztotta.

Eleinte sem volt túl jó, ezért kiszedtem a páka hegyét és levágtam a két végéből, így kevesebb volt a hőveszteség. Ollóval tisztítsd le a korróziót, még az is segíthet.

Ha túl sokáig nyomtam, akkor pedig éreztem a bűzt, hogy kezd kiolvadni a belseje. Végül már a melegebb pontjához értetve sem olvasztotta.

Később beszereztem egy kínai ceruza pákát, azzal is gond volt, vissza is kaptam az árát, de azt szerencsére sikerült egy alufólia réteggel működésre bírnom. A fej és a hőátadó felület között nagy volt a hézag.

2021. nov. 18. 15:29
 9/9 anonim ***** válasza:
83%

1. Vegyél egy normális pákát.

2. Tanulj meg forrasztani.

2021. nov. 18. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!