Villanyszerelő szaki van?
Adott egy újonnan áthúzott családi ház, szakember csinálta. Hagytak lehetőséget bővítésre, hogy majd valamikor a melléképületeket "felvillanyozhassuk".
Ez most meg is történt. 3 épület, 1-1 konnektor, villanykapcsoló és lámpa lett beszerelve.
A probléma az, hogy amikor áram alá helyeztük azt a részt, csodálatosan világított minden, ahogy vártuk. De amint bármelyik kapcsolót kapcsoljuk, levágja a biztosítékot.
Miért?
Hm.. Akkor az nagyon rosszul volt kötve.
Egy kapcsolóban csak 2 fekete vezeték van (elvileg).
Persze ha kötődoboznak is használják, továbbvinni a vezetéket, akkor lehet benne minden.
Biztosan én hibáztam. Talán egy duplázásnál szétcsúszott a kábel és a szerelvény. Merev kábellel dolgoztam, eléggé nehézkes volt itt-ott bepasszírozni a dolgokat, hogy elférjenek a kis dobozkákban.
Nőből vagyok, savazzatok nyugodtan. 😀
3 eres kábellel dolgoztam, tehát barna a fázis, kék a nulla, zöld-sárga a földelés... Tudom, hogy mit csináltam, én terveztem meg, és mentem el beszerezni a szükséges anyagot, csak valamit elbaszarintottam. De mit? 😀
Holnap kiderül....remélem.
"eléggé nehézkes volt itt-ott bepasszírozni a dolgokat"
Látod látod... most legalább tudod milyen nehét nekünk férfiaknak. :D
18: erre utaltam már korábban kétszer is.
Vagy valami nem ér oda ahova kéne, vagy oda ér ahova nem kéne!
Ellenőrizz le, csengess ki minden vezetéket, kötést. A legjobb lenne ha from the rét (legelő-ről) csinálnád! :)
Bizony, nehéz a Férfiaknak. Hát még azoknak a Nőknek, akik rosszul választottak Férfit. 😂 Nálunk minden munka női munka...
Köszönöm a javaslatokat, át fogok nézni mindent. Ember vagyok, az idegroham kerülgetett végig, míg csináltam, (mert hol van az a szájonb@szott akármi, meg hogy nincs egy normális ki-beb@szott szerszáma, meg hogy a lusta, semmihez nem értő ffját, azt...)így hát hibázhattam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!