Egyik nagy internet szolgáltató hozta a saját routerét, és összekötötte a sajátommal. Két router egymáshoz csatolva? Ilyet még nem láttam. Nem nagy a lakás, és 300-as az enyém, tehát nem is olyan nagy.
hát most látsz, amúgy is mindennapos jelenség.
S ha rendben is működik minden, akkor végülis mi aproblémád?
"Két router egymáshoz csatolva? Ilyet még nem láttam."
Ez most kérdés hogy láttál-e ilyet?
Láthattál volna korábba is.
Szia!
Mi a kérdés?
Nálunk már évek óta, az alábbi módon működik a dolog:
Itt a földszinten van egy router, amelyhez egy másik router csatlakozik, ami pedig az emeleten található meg, a nagyimnál.
Tehát a routeremben lévő net van az emeleten is, csak hogy ne akadozzon fent a wifi, ott is van egy router.
Ez valóban egy elterjedt módszer.
Nálam is két router van egybekötve, én alakítottam ki így. Először a szolgáltató eszköze, majd a sajátom. Előbbi csak netet ad a routernek, minden mást (pl. helyi hálózat, fix ip címek, wifi) a saját routerem intéz. Több a beállítási lehetőség, stabilabb működés, gyorsabb wifi és ha véletlenül cserélni kell a szolgáltató eszközét (volt már rá példa), nem kell mindent a legelejéről beállítanom. Az átlag felhasználót ez nem érdekli, nála csak a szolgáltató eszköze működik, a wifi is a gyári névvel és jelszóval megy, sosem lépett be a kezelőfelületre stb.
Hogy nálad miért így alakította ki a szerelő, az rejtély. Ismerni kellene a körülményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!