Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mire elég ez a napelem?

Mire elég ez a napelem?

Figyelt kérdés

Remélem valamennyire sikerrel járok vele:

A történet a következő: Édesanyám mentális beteg ami szerencsére nem vészes, de magától nomád életmódot folytat és ebben szeretnék segíteni neki.

A lakás amiben él (panel) kb 30 éve nincs benne áram mivel beteges gyűjtögető és az ilyen típusú emberek nem nagyon szeretnek beengedni senkit sem a lakásba szóval arról szó sem lehet hogy az áramot újra bekössék stbstb.

KB semmilyen igénye nincs ha én nem tölnám ezen a téren előre de mostanában egyre jobban érdekli az elektronikus világ ( kis TV, okostelefon, stbstb)

Eddig mindig a powerbankokat töltögettem neki de most szintet akarok ezen a téren lépni és vettem egy ilyet 150£ ért mivel ezzel azért már komolyabb:

BEAUDENS Portable Power Station 166Wh/52000mAh Lithium Iron Phosphate Battery Solar Generator, 2000 Cycles, 230V AC and 3 USB Ports, for Outdoors Camping Travel Fishing Emergency Power Supply Backup

[link]

Namost, rendeltem egy napelemet kb 70.000ft ért amit a panel ablakra tervezek felszerelni. Monokristályosat néztem mert elvileg ez a "legjobb" ha pici területet tudunk csak befedni. Nincsenek nagy igényeim és ahogy csak mondtam az lenne a lényeg hogy ezeket a pici elektronikai dolgokat tudja tölteni.

A napelem amit rendeltem:

SWAREY 100W Foldable Solar Panel, 23% Efficiency ETFE Monocrystalline Solar Panels for Power Station, MPPT Solar Charger with USB/QC 3.0/TPYE-C PD 60W/DC/MC4 Outputs & Adjustable Integrated Kickstand

[link]

Ez a powerbank amit linkeltem tudja a töltés- leadást is azaz rálehet dugva és mellete tud róla töltögetni is épp ha kell neki valami.

Működhet az elképzelésem?

Mennyire jó ez a napelem?

Mi az amit kihagytam?

2021. szept. 24. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég érdekesen hangzik.

De alanyi jogon ingyen bekötik a villanyt.

És egy villanyszerelővel megcsináltatod, hogy olyan áramkörök legyenek a lakásban, amivel nem tud veszélyt okozni.

Leválasztó trafó, törpefeszültség, 5 voltos aljzat, 12V-os lámpák, ilyesmi.

Többre mész vele, és nem kell a napelemmel tökölnöd, amihez még egy töltésvezérlőre is szükséged lenne, stb.

Ha nem használ csak ilyen eszközöket, azt a havi kb. ezres villanyszámlát meg nem nagy gond kifizetni, a napelem ára kb. 4-5 évig fedezi.

2021. szept. 24. 14:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Sajnos mentális beteg. Nem hajlandó senkit sem beengedni még engem is alig.

1x elkébitották és kirabolták a felhalmozott porcelánait stb. Ahogy irtam is semmi más nem játszik csak a powerbank töltögetés és most szeretnék egy szintet feljebb lépni. Pikkpakk kifizetném neki a kábelezést és a bekötést is de nem megy mert beteg. 20 éve sem ment most sem megy.

"amihez még egy töltésvezérlőre is szükséged lenne, stb." erre én is gondoltam de ha jol láttam ehhez a fajtához nem kell mert tud 1/1 ben napról is tölteni és még a kábel egyik felét adják is a napelemhez a másik felét pedig a akkupakk mellé adták.

Most lehet hogfy nagyon nagy hülyeséget irtam de ha jol láttam akkor ehhez nem kell mert ez nem egy sima Akku hanem BMS is benne van integrálva

2021. szept. 24. 14:46
 3/4 anonim ***** válasza:
48%

De alanyi jogon ingyen bekötik a villanyt.

Ugyan az olvasottakat tekintve mindegy, de nem.

2021. szept. 24. 15:35
 4/4 A kérdező kommentje:

Na végül összejött a rendszer és szépen is működik még egy igencsak borús londoni időben is :)))

[link]

2021. szept. 25. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!