Hogyan tudnám kiszáolni, egy fűkasza lóerejét?
Elgondolkodtam a kínai fűkaszaon feltűntetett adatokról és mindenki írja, mondja, tapasztalja, hogy egy kínai fűkasza max 2-3 lóerős. De a dobozán meg a leírásában 5.5 lóerő van rá írva.
Hogyan tudnám kiszanolni vagy van esetleg valamilyen szerkezet amit ha ratennék a damildob helyére tudna esetleg valamilyen megközelítő eredményt adni?
Létezik ilyen szerkezet?
Az én fűkaszám 52cc, 5,5 loerő, 8000 ford/perc
Üresjárati fordulatszám: 7000 ford/perc
Centrifugális sebesség: 3700 ford/perc
Most ezek az adatok nem tudom, hogy valódiak, de ezek állnak a dobozon, papírjain.
Szerintem nem valósak.
De az autóknál is van a mérőpad.
Nincs semmi olyan szerkezet amivel száz százalékosan meglehetne tudni, hogy valóban teljesíti e a papíron leírt adatokat?
Akkor ez konkrétan a fogyasztóvedelmi hatóság körébe kellene tartozzon ez az eset, mert ez akkor a vásárlók megtévesztése, átverése, amit a törvény bizony igen-igen büntet.
Amerikában vannak, voltak olyan esetek, hogy a vevő bebizonyitotta, hogy az adott termék nem teljesítette az elvárt adatokat és brutális, óriási per lett belőle, amit a vevő nyert végül, mondanom sem kell, hogy milliós, forintra átszámolva milliárdos kártérítés juttatás ütötte a vevő márkát.
Most ha lenne pénzem egy peres eljárásra, akkor ilyen téren szabadon meglehetne támadni a fűkasza gyártót, illetve a magyarországi forgalmazót, hogy olyan terméket árul, forgalmaz ami abszolút nem megfelelő a papírjain lévő adatoknak?
Értem én, hogy nem lejezu, már szerintem biztos van valami eljárás, számítás vagy valamilyen gép, hogy kiszamolhassuk ezt, de a törvényes útja érdekel, hogy mit kapsz, amiért fizetsz és amiért tévesen feltűntetett adatokat közvetítenek egy olyan termékről aminek ha törik, ha szakad, teljesítenie kell a dokumentumokon leírt adatokat. Mivel pénzt adtál érte, időt szántál rá, több más felépítésű gyártó, mechanikaju eszköz közül te azt választottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!