Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám kiszáolni, egy...

Hogyan tudnám kiszáolni, egy fűkasza lóerejét?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam a kínai fűkaszaon feltűntetett adatokról és mindenki írja, mondja, tapasztalja, hogy egy kínai fűkasza max 2-3 lóerős. De a dobozán meg a leírásában 5.5 lóerő van rá írva.

Hogyan tudnám kiszanolni vagy van esetleg valamilyen szerkezet amit ha ratennék a damildob helyére tudna esetleg valamilyen megközelítő eredményt adni?

Létezik ilyen szerkezet?

Az én fűkaszám 52cc, 5,5 loerő, 8000 ford/perc

Üresjárati fordulatszám: 7000 ford/perc

Centrifugális sebesség: 3700 ford/perc

Most ezek az adatok nem tudom, hogy valódiak, de ezek állnak a dobozon, papírjain.

Szerintem nem valósak.

2021. aug. 29. 11:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit akarsz rajta számolni? Annyi, amennyi. Annyit tudok, hogy 3 lóerős Stihlel már akkora bozótot levágok lazán, mint amekkora én vagyok (1,92 vagyok), ha a te kaszád 5,5 ló lenne, akkor kb betont kéne vágj vele.
2021. aug. 29. 12:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Épp ezt akarom kiszanolni te észlény. Hogy akkor mennyi az annyi.
2021. aug. 29. 14:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Észlény, nem tudod kiszámolni :D Meg hiába számolgatsz, mert kijön az 5,5 lóerő, amit ők hazudnak, a valóságban meg tud 2 lóerőt max a gép. De ezt nem tudod lemérni az égvilágon semmivel.
2021. aug. 29. 18:11
 4/5 A kérdező kommentje:

De az autóknál is van a mérőpad.

Nincs semmi olyan szerkezet amivel száz százalékosan meglehetne tudni, hogy valóban teljesíti e a papíron leírt adatokat?

Akkor ez konkrétan a fogyasztóvedelmi hatóság körébe kellene tartozzon ez az eset, mert ez akkor a vásárlók megtévesztése, átverése, amit a törvény bizony igen-igen büntet.

2021. aug. 30. 06:50
 5/5 A kérdező kommentje:

Amerikában vannak, voltak olyan esetek, hogy a vevő bebizonyitotta, hogy az adott termék nem teljesítette az elvárt adatokat és brutális, óriási per lett belőle, amit a vevő nyert végül, mondanom sem kell, hogy milliós, forintra átszámolva milliárdos kártérítés juttatás ütötte a vevő márkát.

Most ha lenne pénzem egy peres eljárásra, akkor ilyen téren szabadon meglehetne támadni a fűkasza gyártót, illetve a magyarországi forgalmazót, hogy olyan terméket árul, forgalmaz ami abszolút nem megfelelő a papírjain lévő adatoknak?

Értem én, hogy nem lejezu, már szerintem biztos van valami eljárás, számítás vagy valamilyen gép, hogy kiszamolhassuk ezt, de a törvényes útja érdekel, hogy mit kapsz, amiért fizetsz és amiért tévesen feltűntetett adatokat közvetítenek egy olyan termékről aminek ha törik, ha szakad, teljesítenie kell a dokumentumokon leírt adatokat. Mivel pénzt adtál érte, időt szántál rá, több más felépítésű gyártó, mechanikaju eszköz közül te azt választottad.

2021. aug. 30. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!