LM317 IC-vel hogyan lehet többszörösen csökkenteni a feszültséget?
#1 úgy tudom a feszültségosztó "nem biztonságos" ha a feszültség kicsit ingadozik mert akkot az ellenállás értékeknek is változnia kellene folyamatosan
#2 mi a nehezen érthető? Több lépésben szeretném a feszültségem csökkenteni úgy, hogy a köztes értékek is megmaradjanak (a kérdés szerint legyen 20V-ból 10, 5 és 2V kivezetésem is)
Muszáj minden esetben 1-1 IC. Hiszen csak 1 bemenete és 1 kimenete van.
Van értelme több fokozatban csökkenteni a feszültséget, de csakis akkor, ha szükség van minden feszültségszintre. Feszültségosztó feszültsége pedig tényleg változik terheléstől függetlenül.
#4 vagyok. Gondolom valahogy így gondolod: [link] Kondikat nem raktam bele, de kellenek azok is.
Egyébként mekkora terhelés lesz a különböző feszültségeken? Mert ha csak pár 10 mA maximum, akkor akár egy műveletierősítős feszültség követő kapcsolás is jó lehet neked.
#5: Azért, mert ott 5 Voltot az USB ad. Az nincs szabályozva. 3,3 Voltot csinál az 1db IC a panelen.
ATMEGA32U4 datasheet -> 2.7-5.5 volt operation.
Tehát azért van csak 1db 5 Voltos rajta, mert 5 Voltról van hajtva és az csinálja a tápot neki, abban az esetben, ha külső forrásból van üzemeltetve. Például 9 Voltos dugasztápról. Amikor USB-ről van hajtva, akkor az USB 5 Voltját kapja meg, azzal nem csinál semmit az az 5 Voltos IC.
3,3 Voltos regulátor belül van az mikrovezérlőben. (De lehet csak 3.0 Volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!