Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az aliexpress végösszegben...

Az aliexpress végösszegben tényleg benne van a vám?

Figyelt kérdés

Fogalmam nincs hogy melyik kategóriába rakjam, ezért bocsánatot kérek.

Szeretnék rendelni aliexpressről, viszont ugye már a kis értékű rendelések is vámkötelesek. Az oldal azt írja hogy az árba beletartozik a vám, és ez lehet hogy az én hülyeségem de nem bízom benne. Egyszer rendeltem amerikából a journeys-től egy cipőt, mert itthon nem lehet kapni. Kb 30.000 forint volt maga a cipő, de majdnem 50.000-et kellett fizetnem hogy a kezembe kapjam. Ahogy beérkezett az országba, elkezdtek hívogatni hogy milyen anyagból készült és ehhez hasonló hülyeségekkel, kérdés nélkül tárolták valami raktárban amit ki kellett fizetnem vagy nem kaphattam meg a cipőt, nagyon nagyon problémás volt és nem szeretném ezt mégegyszer végigcsinálni. Valaki rendelt már a vámos törvény óta aliexpressről? Biztos, hogy nem kell extra pénzt fizetni, nem csinálnak balhét belőle? Tudom hogy nem csak kínai eladók vannak, de a nagy részük az szóval engem az érdekelne. Nagyon köszönöm előre is.

2021. aug. 10. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én tudtom szerint nem a vám van benne, hanem az ÁFA. Erre még rájöhet az ÁFA.
2021. aug. 10. 16:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Vagy az amazon is érdekelne, nekik van német oldaluk de nem tudom hogyha onnan rendelek azt németországból szállítják ki, vagy csak maga az oldal német? Ezt nem tudja valaki?
2021. aug. 10. 16:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Bocsi, vám* 1-es vagyok.
2021. aug. 10. 16:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a német amazonról rendelsz és a német amazontól akkor az Németországból jön.

Ha a német amazonrol rendelsz de más cégtől, akkor onnan jön, ahonnan ők mondják, hogy jön.

2021. aug. 10. 16:48
 5/9 anonim ***** válasza:
A vám nincs benne az áfa igen.
2021. aug. 10. 17:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Nincs benne a vám :)
2021. aug. 10. 18:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én rendeltem, semmit nem kellett pluszba fizetnem, megérkezett gond nélkül.
2021. aug. 10. 23:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia 7-es! A júliusi törvény változás óta rendeltél? Mert nekem teli a kosaram, de nem merem megrendelni ugyanazért, amit a kérdező mond (hogy 1000 forint helyett 10 000 lesz)
2021. aug. 11. 08:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Elseje előtt rendeltem, lehet azért nem foglalkoztak vele.
2021. aug. 11. 09:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!