Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vga monitor kábelt szeretnék...

Vga monitor kábelt szeretnék összekötni scart-csatlakozóval. Megtudnám ezt házilag csinálni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A dvd lejátszót szeretném összekötni a monitorommal hogy lehetne ezt házilag megcsinálni? Mondjuk valahogy összekötni a vga-t a scart-al. Ha nagyon bonyolult akkor persze veszek ilyet mert láttam az egyik boltba,de gondoltam ha én rakok össze egy ilyet azzal pénzt spórolok meg. És legalább tanulnék is belőle.Várom a válaszokat:)

ja a monitoron két bemenet van egy régi és egy újfajta bemenet. A dvd lejátszón pedig egy scart és av kimenet van.

2010. aug. 28. 17:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Házilag sehogy, és a bolti qrvadrága cuccok sem érnek sokat. Inkább a gépbe vegyél dvd-lejátszót (ha esetleg nincs).
2010. aug. 28. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Ebből valóban tanulhatsz, mégpedig azt, hogy nem tudod házilag megoldani. Valamint azt is, hogy csak úgy összekötni dolgokat nem sok értelme van. Kb 10 ezer forint a kész cucc.

[link]

Vagy kb 15 ezresért a HDMI-vel is meg tudod oldani:

[link]

2010. aug. 29. 05:15
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat amúgy ez a kábel nem jó?

[link]

2010. aug. 30. 12:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem rossz amit linkeltél, csak van egy kis eltérés a két videójel felépítése között. Nem kompatibilisek egymással. Tehát itt nem arról van szó hogy senki sem tudja hogyan kell két csatlakozót összekötni, hanem arról, hogy némi átalakításra van szükség magán a videójelen. Ezt aktív elektronika tudja elvégezni.

Ha figyelmesen elolvasod a linket, találsz egy fórumot ami erről ír, igaz angol nyelven. Ebben szó esik arról, hogy a kábel csak bizonyos videókártyákkal működik, ráadásuk egy POWERSTRIP nevű progival amit le is tudsz tölteni. A kettő együtt képes arra, hogy a VGA kimeneten már a megváltoztatott videójel kerül ki, természetesen mémi állítgatás árán.

Mivel nálad nem számítógépről menne ki a jel a VGA kimenetről a TV felé, hanem SCART-ról VGA monitorra, ez a megoldás nem segít neked.

Viszont amit belinkeltem, az számítógép vagy sem, minden környezetben alkalmazható. Már sok ügyfelemnek rendeltem, mindenki elégedett volt vele, természetesen mindig kipróbálom.

2010. szept. 1. 06:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszi a válaszokat:)
2010. szept. 1. 11:30
 6/6 Sepi20 válasza:
0%

Kicsit megkésve,bár de......

Igen meg lehet csinálni ezt a kábelt! Néhány ellenállás,meg tranzisztor kell bele,na és egy csepp titok,és már működik is a kábel :D

2012. dec. 13. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!