Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen kamera modult kellene...

Milyen kamera modult kellene vennem?

Figyelt kérdés

Szeretnék csinál egy saját kamerát. Az a legfontosabb, hogy nagyon lapos legyen az egész. Maximum úgy 1 centi vastagság az, ami még elférne a dobozban. A vezérlő egység vagy egy ESP32 lesz, vagy valami komolyabb (ha a kamera ezt megköveteli), pl. Raspberry Pi.

Most egy OV2640 típusú kamerát néztem ki. Ez az ESP32-CAM változatához közvetlen hozzá lehet kötni, nem kell mókolni vele. Fontos a látószög is, jó lenne ha 120° körül meglenne azért. Az OV2640-ből találtam olyat, ami pont 120 fok és 10mm vastag (a 160 fokos már asszem 12mm). Ezzel csak az a baj, hogy ez nem egy jó minőségű kamera. FullHD-t se tud, csak 1600×1200-as felbontást, illetve ekkor már csak 15 fps-sel tud rögzíteni. 800x600-ban tud 30 fps-t. Szóval ennél jobb kellene azért. Jó lenne egy FullHD 30 fps azért.

Tud valaki nekem megfelelő kamera modult ajánlani? Akár kész termék is jó lenne, de fontos hogy tudjam a vezérlőjét programozni, mert egyedi programnak kell futnia rajta.

Aliexpress-ről, eBay-ről vagy itthoni cégtől rendelném. Ali-n már végignéztem szerintem az összes ilyen modult, de nem találtam megfelelőt. Vannak olyanok mint pl. az IMX415, ami minőségben már tök jó lenne, viszont azok optikával már jelentősen vastagabbak az 1 centinél. Anélkül lehet alatta van, viszont úgy meg alig van látószögük.

Bármi ötletet elfogadnék ezzel kapcsolatban. Köszi előre is.

2021. júl. 31. 12:35
 1/6 anonim ***** válasza:
pi cam v1?
2021. júl. 31. 12:55
 2/6 A kérdező kommentje:
9mm vastag elvileg. Az jó lenne, de a látószöge vízszintesen csak 53,5°, függőlegesen meg 41,41°. Az meg kevés. Optikával lehet jó lenne, de azzal meg tuti nem fér bele 1 centibe :/
2021. júl. 31. 13:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Olcsó kínai telefon széleslátószögú lencsével?
2021. júl. 31. 13:40
 4/6 anonim ***** válasza:
2021. júl. 31. 14:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez tetszik! Vajon lehet hozzá olyan áramkört kapni, amivel Plug&Play lesz? Kerestem most Youtube-on ilyen telefon kamerás kamerákat, de vagy olyan áramkört használnak, amit már nem lehet kapni, vagy full kamu az egész videó, és csak egy előre felvett videót játszik le mint "kamera kép".
2021. júl. 31. 19:11
 6/6 anonim ***** válasza:
2021. júl. 31. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!