Milyen kamera modult kellene vennem?
Szeretnék csinál egy saját kamerát. Az a legfontosabb, hogy nagyon lapos legyen az egész. Maximum úgy 1 centi vastagság az, ami még elférne a dobozban. A vezérlő egység vagy egy ESP32 lesz, vagy valami komolyabb (ha a kamera ezt megköveteli), pl. Raspberry Pi.
Most egy OV2640 típusú kamerát néztem ki. Ez az ESP32-CAM változatához közvetlen hozzá lehet kötni, nem kell mókolni vele. Fontos a látószög is, jó lenne ha 120° körül meglenne azért. Az OV2640-ből találtam olyat, ami pont 120 fok és 10mm vastag (a 160 fokos már asszem 12mm). Ezzel csak az a baj, hogy ez nem egy jó minőségű kamera. FullHD-t se tud, csak 1600×1200-as felbontást, illetve ekkor már csak 15 fps-sel tud rögzíteni. 800x600-ban tud 30 fps-t. Szóval ennél jobb kellene azért. Jó lenne egy FullHD 30 fps azért.
Tud valaki nekem megfelelő kamera modult ajánlani? Akár kész termék is jó lenne, de fontos hogy tudjam a vezérlőjét programozni, mert egyedi programnak kell futnia rajta.
Aliexpress-ről, eBay-ről vagy itthoni cégtől rendelném. Ali-n már végignéztem szerintem az összes ilyen modult, de nem találtam megfelelőt. Vannak olyanok mint pl. az IMX415, ami minőségben már tök jó lenne, viszont azok optikával már jelentősen vastagabbak az 1 centinél. Anélkül lehet alatta van, viszont úgy meg alig van látószögük.
Bármi ötletet elfogadnék ezzel kapcsolatban. Köszi előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!