Vettem fejlámpát felteszem tölteni és van mikor zölden van mikor pirosan világít! Attól függ hogy érintkezik a bemenet! Az lenne a kédésem hogy akkor most elvileg mikor tölt? Ha piros vagy ha zöld?
Józan ésszel gondolkodva elvileg a piros jelenti a töltést és zöld, amikor fel van töltve.
De mivel nem tudjuk a te eszközöd pontos típusát, csak találgatni lehet.
milyen lámpa ez?
leírás van-e hozz?
Esetleg tapogasd meg amikor piros, hogy egy idő után melegszik-e kicsit a töltő.
Nekem van egy kis akkumulátoros fűnyíróm. Az, amikor tölt, pirosan világít, a feltöltés után zölden. Azt hiszem ez az általános, de így látatlanban nem állapítható meg, hogy a te lámpád esetén, hogy van ez.
„van mikor zölden van mikor pirosan világít! Attól függ hogy érintkezik a bemenet”
Ha nem csatlakoztatod a lámpát a töltőre, akkor nincs töltés, ilyenkor az egyik szín világít, ha csatlakoztatod a lámpát, akkor van töltés, ekkor a másik szín világít.
Töltés közben a töltő kissé melegszik, ez tapintással megállapítható. Megfigyeled, hogy ilyenkor melyik szín világít, ez jelzi a töltést. A töltés befejezésekor a töltő gyakorlatilag nem melegszik, ekkor elvileg a másik szín világít.
Piros: töltődik
Zöld: fel van töltve
"Gondolom nincs rendesen feltöltve?"
Vagy az akku gagyi.
A piros azt jelenti, hogy a kapocsfeszültség alacsonyabb, mint ami az akku feltöltött állapota. Ez akkor is így van, ha rossz az akku, és nem lehet feltölteni a névleges feszültségére.
A zöld azt jelenti, hogy a kapocsfeszültség nem alacsonyabb mint az akku feltöltött állapota. Ez akkor is így van, ha nincs csatlakoztatva, vagy nem érintkezik, illetve ha az akku kapacitása kicsi, és hamar fölszökik a feszültség.
Nég mindig nem értem a problémád.
A töltő nem tehet rüla ha nem érintkezik a csatlakozó.
Csak azt jelzi, hogy nincs semmi ami lehúzza a kapcsfeszültségét, ergo nincs rá csatlakoztatva tölteni való.
Esetleg ha meg tudnád fogalmazni, hogy pontosabban mit vársz tölünk, könnyebb lenne megválaszolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!