Az alábbiak közül melyik fűkaszát ajánlanátok inkább? Kérlek csak akkor válaszolj ha valóban használtad már valamelyiket!
SNHL, Kyjoshi, Flinke, Garden Pro, KrafTech
Ezek a márkájú fűkaszák jöhetnek szóba. Illetve a Straus, de párom nem igazán pártolja a sok negatív vélemény miatt.
Tisztaban vagyok vele, hogy ezek olcsó, gagyi márkák de most csak ezek közül van lehetőségünk választani. Kérlek ha van valamelyikkel tapasztalatod, oszd meg velem :)
Nekem a straus ST/GT4100G-01AVB, 4100 wattos, 5,5LE széria van. Én teljesen megvagyok elégedve vele. Nagyon erős és eddig annyi bajom volt, hogy a benzintartály alatti kis fém lap elrepedt mert elestem vele. Ezért leszedtem, de ez konkrétan pár száz forintos dolog. Semmi mással nem volt bajom vele eddig. Egy órát szoktam vele dolgozni egyhuzamban, utána pihentetem kikapcsolva.
Füvet eddig soha nem vágtam vele, csak méteres gaztengert és rengeteg comb és alkar vastagságú ecetfákat. Remekül vitte. A kar vastagságú akácfával már nem bírt el. Ami nem is csoda, hisz nem favagasra tervezték, de remekül helyt állt.
Különböző facebookos oldalakon láttam, hogy annyi, de annyi ember helytelenül használja.
Aalapjaraton járatják egy teljes teli tankkal, ami tilos.
A keveréken babrálnak, ráteszik láncos damilt stb.
Azt is olvastam, hogy kikell fogni a jót.
Nem tudom, nekem semmi bajom nincs vele, sok gazt vágok vele, igaz havonta egyszer, illetve némi ecetfat, de eddig egyszer sem fulladt le, nem akadt meg nem tört nem gyulladt nem robbant fel stb.
Negatívum a hámja. Az kuka, nem lehet kényelmesre beallitani, illetve damildob is kuka, kell egy jobb minőségű. Mondjuk ezt nem szabad felirni strausnak mivel a közép-felső kategóriás Hecht-nek is botrányos a damildobja, pedig az már egy 70-200.000 ezres gépszéria. Mondjuk a hámon spórolt straus, irtó kényelmetlen.
Nem is tudom milyen negatívumot tudnék móndani rá még. Mondjuk, iszonyat hangos.
Nem tudom, hogy pl két vagy három óra egy huzamba való munkát bírná e, de ezt a egy max másfél órás munkát remekül bírja, kicsit sokat eszik amúgy. Illetve a keveréken finomítani kell bejáratas után elég neki a kisebb keverék is.
KB ennyi.
Az első hozzászólónak nagyon szépen köszönöm . Én is a straus-t pártolnám inkább. Azt mondják a bejáratás nagxon fontos, ha azt megcsináljuk nagy baj nem lehet
A 2. Hozzászólónak csak annyit tudok mondani hogy köszönöm őszinte véleményét, látszik az értelmi szint még nem haladja meg azt a bizonyos pontot ezért nem tudsz még értelmes szavakkal kommunikálni :) semmi baj majd megtanulsz :)
Az első vagyok.
Tegnap előtt is dolgoztam a géppel és most az alacsonyabb keveréket használtam, tehát amihez több benzin kell és kevesebb olaj, 40/1 aránnyal. És teljesen más volt a hangja, sokkal pörgősebb volt, sokkal jobb volt az alapjárat is.
Minden bizonnyal a bejáratási időszakban kell neki a tomenyebb, olajosabb keverék, de utána kell a benzinesebb.
De ha straust veszel mindenképpen vegyek rögtön hozzá egy jó minőségű damildobot és jó minőségű damilt. Én most untam meg és kidobtam.
oleo mac tap &go vagy loadn&go vagy Husqvarna t35x. Ezeket ajánlják rá, ami jó minőségűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!