Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy elromlik a...

Miért van az, hogy elromlik a mozgásérzékelő amit a kültéri lámpához vettem. Milyet vegyek ami nem is drága és nem kell minden évbe cserélni?

Figyelt kérdés
A házam oldalán lévő lámpákhoz vettem mozgásérzékelőket és minden évben le kell cserélnem mert mindig elromlanak. Egyszerűen nem kapcsolnak fel egy pár hónap után. A múltkor néztem, még víz is került a mozgásérzékelőbe. Az a baj hogy nem nagyon védi semmi az időjárástól, de hát az ilyeneket kintre tervezik és hát úgy csinálják meg, hogy bírja az időjárást.
2010. aug. 27. 21:05
 1/5 anonim ***** válasza:

A villamos berendezések víz, por, és mechanikai védelem meghatározására egy jelzést használnak: IP XX

Az x helyén egy szám áll, ami a védettségi fokozatot jelöli.

Gyanítom hogy a kültéri cuccod nem vízálló.

Megoldás: csinálj rá egy fedelet, ami megvédi a csapadéktól.

Amikor az elsőben vizet találtál, mire gondoltál? Hogy gyárilag van benne?

2010. aug. 27. 21:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem arra gondoltam! Arra gondoltam milyen ótvar cuccokat dobnak ki milyen drágán. Sokan vagyunk és kevés a minőségi munka. Ami meg minőségi az meg nem drága hanem megfizethetetlen! Speciel ere gondoltam! Ha meg rakok valami fedőt ami védje a cuccot akkor az nagyon csúnyán mutatna ezen is filóztam már, de elvetettem. Köszi a válaszod neten rendelek és figyelembe veszem amit mondtál. Üdv.
2010. aug. 28. 08:02
 3/5 A kérdező kommentje:

Még csak annyit hogy nekem ez van:

- 230V, 50 - 60 Hz, max. 1200W

- érzékelési szög 180°, látótávolság 12m

- beállítható bekapcsolási idő: 8 másodperctől 7 percig.

- beállítható fényérzékenység: 3 Lux- tól 1000 LUX-ig

- üzemi hőmérséklet: -20-tól + 40°C-ig, védettség: IP 44

Ez olyan 3000 Ft/db. Ami jó is lenne nekem az olyan 20 000 Ft/db körül mozog és kell belőle 4. Erre mondom hogy megfizethetetlen.

2010. aug. 28. 08:07
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]

Egy kis sziloplaszttal az olsóból is csinálhatsz jót, ha a nyílásait letömíted. Igazából nem is a közvetlen csapadék, hanem a pára szokott gondot okozni. Megér egy kis barkácsolást a dolog. Nálam az eresz alatt olyan helyen van, ahol nem éri víz közvetlenül, mégis jártam már úgy mint te. Amióta le van szigetelve, nincs gondom vele.

2010. aug. 29. 04:50
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! Ki próbálom ezt a megoldást!
2010. aug. 29. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!