Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Telenor kiküld ilyen névvel...

Telenor kiküld ilyen névvel leveleket?

Figyelt kérdés

Behalt a laptopom, elővettem apámét (lassan 3 éve meghalt, ez maradt utána..), és az outlook levelezésben találtam egy 2018-as telenoros fizetési emlékeztetőt.

Telenor <Karilinko@t-online.hu> felszólítja arra, hogy fizesse be az elmaradását. Ez valami csaló, ugye?

Úgy emlékszem, rendeztem apám után az elmaradásokat, létezik, hogy valahol kallódik egy befizetetlen számla, és értesítést azóta nem kapott/kaptam? Csak ilyen fura módon?

Menjek be a Telenorhoz, vagy kuka?

2021. júl. 12. 08:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen címmel az nem a Telenor, hanem valami privát ember lehet.
2021. júl. 12. 08:57
 2/10 A kérdező kommentje:
Ohh, köszi. Sejtettem, de fél százalék esélyt adnék annak, hogy 5-6 év múlva a végrehajtó kopogtasson.
2021. júl. 12. 09:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt. Eleve t-online-os (konkurenciás) az email cím.
2021. júl. 12. 09:13
 4/10 A kérdező kommentje:

3-as, tényleg, jogos.

A fene vigye el ezeket a csalókat, amúgy jött 2020-as Telekomos is, hasonló, de azt kizártam, biztosan nem volt ott semmije apámnak.

2021. júl. 12. 09:28
 5/10 A kérdező kommentje:
*esélyt SE adnék (bocs)
2021. júl. 12. 09:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Karilinko@t-online.hu?

Hümm!!!

A Telenornak már rég elér odáig a keze, hogy egy normális, saját, "Márkás" email címről küldjék az ilyen dolgokat.

Szóval ez kizárt, hogy a telenor küldte.

Meg mi az, hogy Karilinko?

2021. júl. 12. 10:04
 7/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ezért jó regisztrálni neten és akkor ott meg tudod nézni, valós-e egy ilyen email, de ebből alapból látszik, hogy kamu. Nekem is küldözgetnek ilyet, de az a bibi, hogy Telenoros előfizető nem vagyok egyáltalán.
2021. júl. 12. 10:06
 8/10 A kérdező kommentje:

Nekem sincs kapcsolatom a Telenorral, ezért gondoltam megkérdezni, hátha valami, amiről nem tudok.

Az áramos/gázos csalókat felismerem.

A minap olvastam egy jogi fórumon, hogy valaki gyanútlanul rákattintott egy ilyen linkre, és csak azt hallotta, hogy pakk-pakk-pakk..A harmincadik pakk után tudta leállítani a folyamatot, de addigra egy orosz bank(?) leszívta a bankkártyáját.

2021. júl. 12. 10:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázni kell a furcsa linkekkel, és ha egy ismeretlen embertől érkezik mondjuk egy rövidlink (Bitli), akkor arra nem szabad rákattintani, bármennyire is erőlteti, mert ki tudja, hogy mi a valódi link?
2021. júl. 12. 10:39
 10/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Bankszámláját csak akkor tudja leszívni, ha megadja az adatokat, nem beszélve a többlépcsős azonosításról.
2021. júl. 12. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!