Serceg a konnektor?

Figyelt kérdés

Arra ébredtem, hogy serceg a konnektor és nem megy a tv, ami arról ment.

Kihúztam, azóta csend van.

Így is veszélyes lehet ha nincs használva?

Miért nem csapta le a megszakítót?

2021. júl. 10. 09:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Azért nem csapta le, mert a megszakító túláramra old le. Az ilyen jellegű hibára van másfajta védelem, de ritka mint a fehér holló, és aranyáron van. Viszont mindnél előbb vizsgáltasd meg a konnektort, mert tipikusan ezek a hibák azok amik tüzet okoznak.
2021. júl. 10. 09:14
 2/13 anonim ***** válasza:
82%

Hívj szakembert. Elkorrodálódott a vezeték, emiatt nem érintkezik rendesen. Tüzet is okozhat, szóval mindenképpen meg kell javítani.

Ha van egy kicsi érzéked hozzá, magad is megcsinálhatod. Veszel egy új konnektort. Le kapcsolod az áramot, a régit kiszereled. Ha van elég kábel, az elkorrodálódott részt levágod, és így kötöd be az újat. Arra nagyon figyelj, hogy a kábeleket úgy kösd vissza ahogy volt.

2021. júl. 10. 09:14
 3/13 A kérdező kommentje:

Hát nem vagyok egy műszaki zseni nő létemre. Ha áramtalanítok, lecsavarozom a konnektort és fekete szalaggal egyenként jól leszigetelem a kábeleket, az úgy jó?

Mármint hogy nem kötném vissza, inkább hagyom használaton kívül.

2021. júl. 10. 09:23
 4/13 anonim ***** válasza:
32%
Nem, nem jó. Ugyanis baleset veszélyes. De ha mégis ezt választanád, akkor a korrodálódott részt mindenképpen vágd le.
2021. júl. 10. 09:25
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
Egy szerelő kb 5 perc alatt megcsinálná. Kb 5 ezer forint. De ha már szétkapod akár meg is csinálhatod, ahogy 2-es leírta.
2021. júl. 10. 09:26
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi! Az a baj, itt nagyon régiek a vezetékek. A villanyszekrény úgy néz ki, hogy egyetlenegy megszakító van, ami magát a villanyórát kapcsolja le, mellette egy biztosíték az egész hálózatra, az is ilyen csavaros régi, ha kiég, cserélni kell.

Egyszerre egy nagy fogyasztó mehet csak meg ilyenek.

Albi, úgyhogy nagyon nem költenék rá, tulaj szintén nem. Inkább kiadta baráti áron, de megmondta, hogy ő itt szerelgetni nem fog, mert 70 éves ház, mindig elromlik valami 🤷‍♀️

2021. júl. 10. 09:33
 7/13 A kérdező kommentje:
Ok, akkor inkább hívok szerelőt, köszi.
2021. júl. 10. 09:34
 8/13 A kérdező kommentje:
Az a baj, már így is költöttem rá eleget, pl új bojler saját zsebből, konyhaszekrény, festés, de ha ez tényleg ilyen pár ezres tétel, akkor oké.
2021. júl. 10. 09:42
 9/13 anonim ***** válasza:
82%

Nem baleset veszélyes, hanem balesetveszélyes.

Egyébként mint volt villanyszerelő, magamnak megcsinálnám hétfőig szigetelőszalaggal, vagy wagoval, a kábelt eldugnám, de ha van más is a házban, esetleg gyerek, akkor semmiképpen sem csinálnám így.

Ha nincs fázisceruza illetve multiméter a háztartásban, akkor viszont ne nyúlj hozzá.

2021. júl. 10. 09:42
 10/13 A kérdező kommentje:
Igen, van egy egy éves gyerek. Nincs ilyen felszerelésem. Hívtam is közben szerelőt, szerdán tud jönni, remélem addig rendben lesz. Mióta kihúztam a hosszabítót, csendben van.
2021. júl. 10. 09:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!