Lehetséges -e kicserélni egy laptop "tárhelyét" egy másikra?
Elvesztetted a realitást amikor túl sok feltételezésre hagyatkozva azt gondoltad, hogy a kérdező tisztában van azzal hogy a cserélt lemezen van a rendszer is.
Nem tudjuk, ezért kérdeztem meg tőle!
Ki akar cserélni egy HDD-t. Ennyi. lehet hogy van másik HDD (vagy SSD) is benne és a rendszer azon van!
Tudom hogy laptop és hogy azt írta "régi" de azt nem írta milyen és lehet benne CD meghajtó helyén egy HDD. Ki tudja? Ezt sem írta!
"A bootolás úgy kerül képbe csak, hogy ha azt a megoldást választaná, hogy arról indítja a laptopot."
feltölti felhőbe az oprendszert? :) A régi HDD-n lévő rendszert akarja indítani?
Tudjuk? Vagy feltételezzük?
Én biztosan nem akarnám a régi laptop oprendszerét az újon indítani.
Az teljesen érthető hogy a HDD-t cserélné és hogy a jelenleg használt HDD-n lévő adatokat át akarja emelni a régi HDD-re.
" Az lenne a kérdés hogy ha ezt beteszem a mostani laptopba amit jelenleg is használok, akkor bootolna e a gép rendesen?"
Egy másik gépre telepített rendszer valószínűleg nem fog problémamentesen működni.
Olyat meg nem írt hogy a régi HDD-re a rendszert is átrakná.
Mi olyan elképesztően érthetetlenül meglepő és logikátlan ebben?
#6-os vagyok
Kipróbáltam két teljesen ugyanolyan laptopon(HP 6730b), nem tudta betölteni a rendszert, csak a bootlogó ment. Windows XP pro alatt amikor bootolt kérte, hogy rakjam be a telepítőlemezt, mert valami lett a Windows fájlokkal, Windows Vista és 7 home premium alatt csak a boot logó ment, 8.1 pro illetve 10 ltsb alatt javítómódba akart menni, de nem tudta magát megcsinálni. Windows 11 nem ment fel a lapikra, így azzal nem tudom, mi a helyzet.
Tehát már az XP is észlelte, ha a háttértárat átraktad egy másik gépbe
#11: képeket akar egy hdd-ről máshová tölteni. Az egyik módszer, ami eszébe jutott, hogy berakja a laptopjába a meglévő helyére, és elindítja, azt kérdezi, ez megy-e.
Hát, ezek olyan rohadt nehezen érthető dolgok, mint a kvantummechanika a Csendes Donban. Neked. :D Mindenki másnak egyértelmű és egyszerű.
"Az egyik módszer, ami eszébe jutott, hogy berakja a laptopjába a meglévő helyére, és elindítja, azt kérdezi, ez megy-e."
Az elejétől fogva ezt pofázom hogy ha egy másik gépből átrak egy HDD-t amin a rendszer van, akkor a rendszert is átrakja, ami így nem feltétlenül fog megfelelően bootolni.
Feltéve hogy azt "tárhelyet" veszi ki a forrás gépből amiről bootolt és a célgépből kiveszi azt a melyikről bootolt és annak a helyére rakja, de ezt már leírtam.
De már itt sok a feltételezés. :)
Hol akadtál el amikor olvastad amit írtam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!