Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit lehet ezzel kezdeni és...

Mit lehet ezzel kezdeni és mennyibe kerülhet?

Figyelt kérdés
Albérletben élünk és adódott egy probléma. Már többször előfordult, hogy ha beindítunk valamilyen elektromos gépet, akkor elmegy az áram. Nem az egész lakásban, hanem itt-ott összevissza. Pl konyha fele és fürdőszoba vagy nagyszoba két konnektor, konyha másik fele, wc és folyosó. Szóval kalandos kinyomozni hogy hol van épp áram és hol nincs. Ilyenkor kicsi porcelán bigyókat kell a villanyóra szekrényben cserélni. Vasárnap óta ez háromszor történt meg, szóval elképesztő tempóban fogy a porcelán bigyó és az életünket is megkeseríti. Korábban egy vízforraló volt a gyenge láncszem, azt hittük rossz, így nem használtuk tovább. Hétvégén a mikró és az elektromos grill volt a ludas. Utóbbi két alkalommal az új porszívó. Szóval az lenne a kérdésem, hogy létezik-e valami hatásosabb megoldás, mint a bigyó cserélgetés vagy hogy alapvető elektromos gépeket nem használunk? És ha igen, akkor mekkora összeg és munka lehet ez?
2021. júl. 2. 12:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenre lecserélni.

[link]

2021. júl. 2. 12:38
 2/17 anonim ***** válasza:
57%

Igen, egy olyanra kell lecserélni amit az első kommentelő írt. Kb 20-30-40 ezer szolgáltató és terület függő.

Az áramszolgáltatónál lehetne érdeklődni, csere ügyben.

Majd kérlek ha történt valami ajánlattétel vagy ilyesmi írd meg!

Sok sikert!

2021. júl. 2. 13:09
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

“ Ilyenkor kicsi porcelán bigyókat kell a villanyóra szekrényben cserélni. Vasárnap óta ez háromszor történt meg, szóval elképesztő tempóban fogy a porcelán bigyó és az életünket is megkeseríti”

Szólni a tulajnak, hogy a 60 éves villanyrendszert ki kéne cserélni, ti meg keressetek egy normális albérletet!

2021. júl. 2. 13:13
 4/17 anonim ***** válasza:
Amúgy meg teljesen felesleges kismegszakítókra cserélni a biztosítékokat, ha a rendszer teljesen szar. Nem mellesleg, nincs az a hülye villanyszerelő, aki bevállalna egy ilyet, ha a rendszer többi része marad.
2021. júl. 2. 13:15
 5/17 Szirty ***** válasza:
100%

Igen javasolt az olvadó betétet (kis porcelán bigyó) kismegszakítóra cserélni, ahogy javasolták az előttem szólók.

Hívsz egy szakembert, megcsinálja.

Azonban ha a biztosíték a méretlen oldalon van amit cserélni kell, akkor nem lesz annyira egyszerű, mert akkor az áramszolgáltatóhoz kell menni jelezni ezt, mivel csak az ő reg. szerelőjük csinálhatja.

Ez megoldja az egyik problémádat, a másikat nem, de lesz helyette másik probléma.

Az áram ugyanúgy el fog menni, de nem kell porcelán bigyókat cserélgetni, csak a megszakítót visszakapcsolgatni. :)

A lekapcsolgatást úgy tudod elkerülni ha nem használsz nagy fogyasztású készülékeket egyszerre.

Amiket felsoroltál az mind az (grill, mikró, porszívó, vízforraló)

2021. júl. 2. 13:17
 6/17 anonim ***** válasza:
4, annyiban nem felesleges, hogy a visszakapcsolás olcsóbb, mint a olvadós betéteset megvenni.
2021. júl. 2. 13:41
 7/17 A kérdező kommentje:
Amikor a porszívót használtuk, akkor elvileg (gyakorlatilag nem tudom, mert ugye fogalmam sincs mi mivel függ össze) két telefontöltő volt bedugva (az egyik éppen nem is töltött), illetve az internet megosztó és a porszívó. Az nem túl életszerű hogy húzzuk ki a netet mert porszívózunk. A régi lakás ennél jóval többet is bírt, pedig az is panel volt. El sem tudom képzelni mi lenne, ha lenne egy mosogatógépünk meg egy elektromos tűzhelyünk.
2021. júl. 2. 14:13
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

6, biztos, hogy nem olcsóbb. Doboz, kismegszakítók, ÁVK, munkadíj….

De teszem hozzá ismét, ha nincs vezetékcsere, akkor épeszű villanyszerelő nem nyúl hozzá.

Az a villanyrendszer kb 60 éves… vagyis túl vékony aluvezetékekről, védővezető hiányáról és földeletlen dugaljakról beszélünk. Vagyis kb életveszélytől, hiszen a mai gépek többségéhez kell a földelés pl vasaló, mosógép…

De ez a tulaj dolga, oldja meg! A kérdező pedig akkor jár a legjobban, ha eltiplizik onnan, mielőtt valami leég

2021. júl. 2. 14:21
 9/17 Szirty ***** válasza:

"Az nem túl életszerű hogy húzzuk ki a netet"

Én nagy fogyasztású készülékről írtam. A router, a set top box meg a telefon adaptere nem ilyen.

Egyébként nehéz így tanácsot adni hogy szinte semmit nem tudni a körülményekről.

Pl. elárulhatnád hogy hány amperesek azok a betétek amiket cserélgettek és milyen színű illesztőgyűrű van az aljzatban...

Én még azt is el tudom képzelni hogy mondjuk 6A-es helyett rakjátok bele a 2A-est... De ki tudja?

Hívj szakembert, nézze meg!

2021. júl. 2. 14:50
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Alaposan meg kéne nézni mi merre hány méter, mert az a jobbik eset ha csak a bigyók köpik ki a szemüket.

De ha mondjuk a falban meggyullad a vezeték akkor aztán lesz nemulass!

2021. júl. 2. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!