Kondenzátor csere, esetleg helyettesítése másik kondenzátorral?
Ez egy öreg slr kamera. Minolta XG1. Lemerült az elem, kicseréltem, és azután sem csinált fotókat. Utánanéztem interneten, és ez a legvalószínűbb.
Mikor bekapcsolom A módban a fénymérő ledjei világítanak, de csak akkor ha hozzáérek a fényképező gombhoz, ha elengedem kialszik. Illetve ha megnyomom, teljesen kialszik. Az elemek jók. És még a film tekerő kar is be van akadva. Most hogy kiszedtem azt a kondenzátort, ugyan olyan, mint mikor benne volt. Talán ha teszek bele újat, megjavul, ha nem akkor nincs ötletem mi lehet a gond. De valószínű azt már nem tudnám megoldani magam. A gép nem ér sokat, annyit biztosan nem, hogy egy szakértő megcsinálja nekem.
Nem tudom mi az az ESR, de mikor multimégerrel megmértem, nem mutatott semmilyen értéket.
Értem, a kondenzátoron nincs megjelölve melyik a + és -
Az egyik 2x olyan hosszú volt, mint a másik. Ez szerint is meg lehet állapítani, csak már elfelejtettem, hogy a hosszabb vagy a rövidebb láb a negatív töltésű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!