Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Bíztok az internetes nyeremény...

Nikipolett11 kérdése:

Bíztok az internetes nyereményekben?

Figyelt kérdés

Kaptam egy értesítést, hogy nyertem egy telefont. Ti kaptatok már ilyet, esetleg valaki már megkapta azt a terméket amit nyert? Az oldal amin meg kell adnom pár adatot biztonságos, de a szállítást ki kell fizetnem. Kb. 700 Ft.

A kérdéseimre a válaszokat előre is köszönöm szépen!

2021. jún. 4. 17:39
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Oh, még hogy a bankkártyám adatait is kéri, és hogy már ismerősöm mondta hogy ne bízzak az ilyenekben. Ti hogy vagtok ezzel?
2021. jún. 4. 17:41
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Kamu. Nem hoznak ki semmit, csak megszerzik az adataidat. Ne dőlj be ennek!
2021. jún. 4. 17:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyanus, hogy fizetni kell. Mi a neve a cégnek vagy oldalnak ?
2021. jún. 4. 17:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ember, ha te megadod az adataidat, akkora hülye vagy, hogy elmondani nem lehet. Az összes ilyen beetetős adathalász.
2021. jún. 4. 17:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A héten már a negyedik ilyen kérdésbe futok bele.
2021. jún. 4. 17:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ne add meg az adataidat. Főleg ha nem is regisztráltál semmilyen nyereményjátékra.
2021. jún. 4. 17:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

már írtuk, hogy kamu.

"Az oldal amin meg kell adnom pár adatot biztonságos"

Milyen oldal? Linkeld már be, hadd jelentsük!

Egyébként ha csak arra gondolsz, hogy a böngésző kiírja, hogy "biztonságos", csak annyit jelent, hogy a webböngésződ és a weboldalt kiszolgáló közötti kapcsolat titkosítva lesz - arra nem biztosíték, hogy ellopják az adataidat (adathalászat), vagy hogy becsapnak.

"de a szállítást ki kell fizetnem. Kb. 700 Ft."

Ilyen nyereményjáték nincs. még egyszer figyelmeztetünk: KAMU!

2021. jún. 4. 18:03
 8/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
70%

"Kaptam egy értesítést, hogy nyertem egy telefont. "

"de a szállítást ki kell fizetnem. Kb. 700 Ft."

Tehát nyertél egy telefon, ami alsó hangon is jó 40000Ft mostmár. De ugye azért nem ad meg senki semmit, úgyhogy természetesen iPhonehatmilliót nyertél, ami többszázezer forint. És nem esik le elsőre, hogy ez mekkora kamu. Megkérdezhetem, hogy mióta vagy online? Csak mert általában az 5. online perc után mindenkinek tiszta, hogy az ilyenek mind kamunyeremények. Mint a facebookon az oszd meg a 125 lájkolóval rendelkező olalt, és nyersz egy autót. Nem is telefont, autót... Persze még matchboxot sem.

Egyébként nyertem már interneten. De egyik sem olyan volt, aminél a nyereményjáték talált meg engem, hanem én őt...

2021. jún. 4. 18:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor meglepőt fogok mondani, de én kétszer is nyertem pár évvel ezelőtt Kínából neten elektromos cigit. Akkoriban benne voltam ilyen nyereményjátékos FB csoportokban, oldalakat kellett meglátogatni, meg Twitteren osztani a cég reklámját, ilyesmik, és időközönként volt sorsolás. Nyilván nem adtam meg bankkártya adatokat, és nem fizettem szállításért. A minden előzmény nélküli "nyertél egy telefont, fizess a szállításért" az viszont biztosan egy ordas nagy átverés.
2021. jún. 4. 18:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az átverések 99,99%-át ki lehet szűrni, ha logikusan átgondolja az ember a dolgokat.

Mondjuk kezdve azzal, hogy a nyereményjátékokban ahhoz, hogy nyerj, előbb részt kell venni. Akár közvetlenül, vagy akár közvetetten, de előtte valamilyen módon jelezned kellett, hogy te azon részt kívánsz venni. Máskülönben egyáltalán honnan tudnának a létezésedről?

Másrészt, de ehhez kapcsolódóan: hogyan is értesítettek téged? Ha egy valódi nyereményjáték lenne, ahhoz valamilyen adatra szükségük lenne, hogy beazonosítható legyél. Ebből adódóan az értesítés nem egy random weboldalra tévedve kéne, hogy megtaláljon, hanem mondjuk e-mailben, vagy bármilyen, hozzád kapcsolható felületen.

Harmadrészt: minden nyereményjátéknak van valamilyen célja. Olyan nincs - vagy legalábbis extrém ritka -, hogy csak úgy szórják a pénzt anélkül, hogy abból bármi hasznuk lenne. Vagy fizetős a nyereményjáték (pl. Lottó, Tippmix, sorsjegyek), és összességében jóval kevesebb a nyeremények összeértéke, mint a résztvevők által befizetett pénz; vagy pedig valamilyen közvetett módon tesznek szert haszonra: például én nyertem már egy informatikai cég által szervezett programozóversenyen nyereményjátékon, ahol egyértelműen a részvétel ösztönzése volt a nyereményjáték célja, maga a verseny meg gyakorlatilag egy bújtatott állásinterjú volt.

Negyedrészt: ahol a nyeremény többszázezer forint, de a szállítási költséget megfizettetik a "nyertessel", az már messziről sántít.

Vannak persze kifinomultabb csalások, de ha ezeket logikusan végiggondolja az ember, azok is legalább egy ponton elbuknak.

2021. jún. 4. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!