Ért valaki komolyabban az elektromos cigihez?
Nem ez a fő kérdésem, de remélhetőleg így olyanoktól kapok választ!
A fő kérdésem az volna, hogy 1,12 ohmos tekerésem van kanthal huzalból (talán 0.3-as lehet), ez hány wattot bír el anélkül, hogy szétégetné a vattát? Szettem egy Joyetech Cuboid Mini Eleaf Lemo Drop (MTL) tankkal.
Jelenleg 16W-on adom neki, de elég gyengének érzem, van gőze, de nehezen izzít, viszont nem nagyon merem feljebb tolni.
30 wattig feltolhatod - persze csak fokozatosan, tesztelve.
Tekerést próbáld meg picit több vattával és esetleg rövidebb lábbal.
Bocs, azt gondoltam saját tekerést használsz. :( Ha rászánod magad, használd ezeket a kalkulátorokat [link] de előbb olvasd el az alattuk lévő faq-ot. :)
Gyári porlasztóknál előfordulhat hibás széria, ezt nem tudod kivédeni. Minél kisebb ellenállású coilt használsz, annál magasabb legyen a liquid vg és alacsonyabb a nic tartartalma > nagyobb teljesítményt (watt) használhatsz. (pl. 0.01-0.5 ohm - 70% vg - max. 3% nic - mehetsz 25-30 watt fölé, de vedd figyelembe, hogy így több liquid fogy, hamarabb elhasználódik a coil és gyorsabban merül az akksi)
Fogok saját tekerést használni, de még a gyári van benne, 25 wattig már feltoltam és eddig elég jól bírja!
Igazából nem az a célom, hogy minél magasabb teljesítményen pörgessem, hanem pont az, hogy megtaláljak egy optimális teljesítményt a jelenlegi coilnak ami benne van. Mert én eddig úgy tudtam 1 ohm felett 8-10 watt ammi ideális, de még 16 watton is nehezen izzott fel. Kanthal huzallal még nem nagyon dolgoztam, ss316-ot használtam régebben, meg vissza is térek majd rá.
Huzalokhoz itt találsz pro&con útmutatót: [link] (5-6 éve kanthal 26-ot használok)
Egy kis segítség a megfelelő beállításhoz:
0.2-1.2 ohm/3.6-4.2 volt között [link]
1.2-6.5 ohn/3.0-8.0 volt között [link]
és egy részletesebb 1.5-5.0 ohm/3.0-6.0 volt között [link]
Tehát az 1.2 ohm/feszültségtől függően 7.5-53 watt között használható (persze azért nem mindegy, milyen anyagból készült a coil, a leves minimum 50/50 legyen)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!