Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan kell kinyerni 2 Ampert...

Hogyan kell kinyerni 2 Ampert a mobiltöltőből?

Figyelt kérdés
A régi telefonomnak 5 Volt 2 Amperes töltője van, már nem használtam. Gyorsabban töltötte a telefont, mint a gép 500 mA-es USB portja, tehát valóban kijött belőle a 2 Amper, vagy közel annyi. Egy hálózati túlfeszültség (nullaszakadás) kinyírta a Set Top Boxom 5 Volt 2 Amperes tápját (boltban vettem, nem szolgáltató adta). Megmértem, egyszerűen 0 Volt van a kimenetén. A rossz tápról levágtam a vezetéket és ráforrasztottam egy USB csatlakozót a végére. Ezt bedugtam a mobiltöltőbe. A Set Top Box bekapcsol standby módba, de amint bármit csinálnék vele, elsötétül, a boxra kötött külső HDD meg csak kattog, nem pörög fel. Próbaképp ráforrasztottam egy már nem használt 15 éves PC tápegység +5Vsb vezetékére, amin a táp specifikációja szerint 2 Ampert tud leadni. Bedugtam és egyből felpörgött a HDD, a box is hibátlanul működik róla, tehát nem a box romlott el, egyszerűen a telefon töltő nem adja ki a 2 Ampert, amit kéne neki. Bár a PC tápról most működik, nem túl szép az a monstrum a nála 3x kisebb box alatt egy csomó fölösleges kábellel, jobb lenne a telefontöltővel megoldani. Némi guglizás után annyit sikerült megtudni, hogy a töltő alapból csak az USB szabvány 500 mA-t adja ki, utána a telefon "kéri" tőle a nagyobb áramot, de ennél többet nem sikerült megtudni. A kérdés tehát az, hogy hogyan lehetne elérni, hogy a töltő kiadja a teljes áramot, szimulálni valahogy a telefon kérését?

2021. máj. 21. 15:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ilyen. Szimplán a feszültséget nem tudja tartani. Ami akku töltésnél akár még elmegy.

Mértél feszültségeket terheletlen és terhelt állapotban, esetleg áramot, vagy csak a sült galambot várod?

2021. máj. 21. 16:17
 2/9 Vortrex ***** válasza:
88%
Gondolom sehogy, csinálj oda egy új tápegységet és forraszd össze azzal
2021. máj. 21. 16:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Természetesen megmértem, már csak azért is, hogy nehogy fordított feszültséget küldjek rá véletlenül. Terheletlenül 5,12, terhelve 4,98 Voltot mértem (amikor kattogott a HDD), tehát a feszültség rendben van, hacsak nem olyan rövid időre esik le, hogy azt ne tudjam kimérni. Akkor egyelőre marad a PC tápon, úgyse hiányzik sehonnan, csak a szekrény tetején porosodott. Aztán majd nézek egy új adaptert, bár ha rákeresek, vagy telefontöltőket dobál ki, vagy állítható univerzális tápot ami 4,5 vagy 6 Voltra állítható, de az meg vagy kevés, vagy sok.
2021. máj. 21. 16:31
 4/9 anonim válasza:
26%
Hatha tenyleg kommunikalt a tolto es a telefon (usb 3-as toltok is ezt csinaljak) akkor azt egyszeru modszerekkel nemigen tudod megoldani. Szet kene szedni a toltot, es kikene iktatni a korlatozast, de ahhoz mar megkene erteni az elektronika mukodeset. Lehet hogy meg egy hozzaerto sem tudna, mert mondjuk egy icebe beegetett programot, ami az egeszet tapot vezerelte es erzekelte telefont, nem lehet atirni.
2021. máj. 21. 16:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kommunikált. Csak azt kommunikálják a 12 voltot kérnek.

Kérdező: Szerintem még forrassz a tápvezetékbe egy 2200 mikrofarad körüli elkót, 10 voltos már elég (elég lenne a 6,3 voltos is, de jobb ha nem határon van). A vinyó felpörgéskor valószínűleg nagyon megrántja a tápot, és bekapcsola töltőd áramkorlátozása, valószínűleg visszahajló karakterisztikával.

2021. máj. 21. 19:24
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

Vegyél egy megfelelő adaptert te olcsójános!

annyi eszed van, hogy még a merevlemezeden tárolt adatokat is kockára teszed csak azért, hogy olcsón megúszd.

Aztán meg majd pár nap múlva kapjuk a kérdést:

"miért nem olvassa a box a merevlemeeeeezt???"

2021. máj. 21. 19:42
 7/9 A kérdező kommentje:

5-ös, arra én is gondoltam, hogy a HDD felpörgése vesz fel túl sok áramot, mert ha lehúzom a boxról, akkor az elindul és tévét lehet vele nézni, de már egy pendrive csatlakoztatására lekapcsol, így biztos, hogy a töltő nem ad ki elég áramot. Ezen valószínűleg nem segít az elkó.

6-os, jelenleg nincs semmi azon a HDD-n. Tévéműsor felvételére használom, amit megnézek és letörlöm, vagy átmásolom a gépre. Ha meg tönkremegy, bumm, van két másik HDD. De az lesz, hogy veszek egy tápot, találtam kínában 1500-ért amire rá tudom kötni a box levágott zsinórját, a másik végére meg a hálózati feszt és lesz 5 Volt 2 Amper. Megrendelem és reméljük, hogy a vámszabályok változása előtt még ideér. A kérdést ezzel lezártnak tekintem.

2021. máj. 21. 20:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
ja értem... akkor azt csinálsz amit akarsz! :)
2021. máj. 21. 20:06
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor jön képbe a reverse thinking.

Ha te 2 amper lennél, de nem akarsz előjönni sehogysem, minek kellene történnie hogy mégis hagyd magad előcsalogatni?

2021. máj. 22. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!