Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A földelő kábelt mire lehet...

A földelő kábelt mire lehet csatlakoztatni?

Figyelt kérdés
pl. ha egy rj45-ös túlfeszültségvédőt akarok földelni

2021. máj. 17. 19:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Attól függ. Mármint, hogy ez micsoda. Mármint, hogy hová kell szerelni. Az OBO választékában van alapvédelem, kombinált védelem és finomvédelem. Az alapvédelmet elvileg az épületbe becsatlakozáshoz kell rakni. A kombinált védelmet lehet oda, mint alapvédelmet, de akkor 10 m-nél rövidebb szakasz legyen a készülékig és akkor a finomvédelmet is helyettesíti, vagy ha hosszabb a madzag, akkor még egy kell a készülék elé, akár finomvédelem, akár másik kombinált védelem. Ami alavédelem vagy első kombináltvédelem, azt igyekezni kell rövid kábellel bekötni a védővezető sínre. Ami finomvédelem, annál is persze jó lenne a rövid bekötő vezeték, de kérdés, mi hol van. Ha olyan készülékbe megy ez a védett vezeték, aminek van hálózati táplálása (alighanem ez az eset áll fenn), akkor ennek az aljzatánál levő védővezetőbe kellene belekötni. Hát, hogy ezt hogy oldod meg "szépen és jól", arra nem tudok én tanácsot adni.
2021. máj. 17. 21:25
 2/3 Szirty ***** válasza:

" Az OBO választékában van alapvédelem, kombinált védelem és finomvédelem"

Szerinted az "RJ45-ös túlfeszültségvédő" ezek közül melyik?

2021. máj. 18. 06:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Feltételeztem, hogy ezt a kettőt már nem probléma összecsatolni, a kérdés RJ45 közbetétről szól, én meg a kérdésre válaszolva írtam, hogy az OBO választékában van háromféle, hát vajon milyenből van háromféle? :D

De a kedvedért leírom betűkkel, RJ 45 csatlakozású túlfeszültségvédőből van háromféle... Bár ebben a mondatban meg nincsen benne az, hogy a bemenete és a kimenete is RJ45, de hát az.

2021. máj. 18. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!