Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fémet meg lehet munkálni házilag?

Fémet meg lehet munkálni házilag?

Figyelt kérdés

Van egy acél/vas golyó amit anyám el akart tüntetni (ki ne dobja már!). Arra gondoltam hogy esetleg megmunkálhatnám, de egyrészt nem tudom hogy meg lehet-e ezt oldani házi és eszközökkel, másrészt nem tudom hogy pontosan hogyan is kell. Nem öntésre gondolok, csak a formáját akarom megváltoztatni, pl. egy kést kikovácsolni belőle.

Leírnátok hogy lehetséges-e és hogy pontosan mik a menetek? (felhevítés, hagyni lehűlni, hogy felpuhuljon, ilyesmikre gondolok)

2010. aug. 21. 12:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Meg lehetne munkálni de így minek? Fel kellene hevíteni (attól függ mennyire nagy golyó) pl. autogénnel (hegesztő), vagy ha kisebb akkor lehet venni olyan kis palackot fúvókával, mely néhányszáz (ezer) fokos lángjával megolvassza a vasat, majd kalapáccsal formázhatod - kovácsohatod. Flex csiszolóval megcsiszolod, pontos alakra formálod.

De mindezt minek?

2010. aug. 22. 10:56
 2/2 anonim válasza:
Tanulj ki valami fémes szakmát!
2010. aug. 22. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!