Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ez miféle eszköz lehet?

Ez miféle eszköz lehet?

Figyelt kérdés

Ma láttam egy autót, amire ez volt felszerelve: [link]

Szerintetek ez miféle szerkezet lehet, valami kamera?

2021. ápr. 9. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Google Maps utcafeltérképező autó. Minden egyes fekete nyílás egy fényképező, amivel így panorámaképeket lehet menet közben rögzíteni, majd feldolgozás után a térképfelületre felvinni.
2021. ápr. 9. 12:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem, és akkor is az, ha egy rendes, személyautóra volt felszerelve, a pontos típusát nem tudom, de egy újabb subaru kombin volt rajta.
2021. ápr. 9. 12:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Lehet hülye kérdés, de elképzelhető az, hogy egy betörő, és ezzel akarja feltérképezni a terepet?
2021. ápr. 9. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis. Semmi értelme, mikor bárki megnézheti a neten az utcaképeket, biztos nem egy ilyen sokmilliós és feltűnő eszközzel fogja az utcákat járni. Paranoid gondolat. Ahhoz nem kell körpanorámás autó, hogy végighajtson valaki az utcán és kinézzen magának házakat.
2021. ápr. 9. 12:08
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat! :D
2021. ápr. 9. 12:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen Google fényképező, de alapvetően fényképező.

Vannak olyan járműre szerelt "fényképezők", amik kifejezetten azért fényképezik az utcákat, hogy elküldjék emberi munkaerőnek... az emberek különféle színekkel bejelölik a képeken az utcán látható különböző elemeket (lámpaoszlopok, jelzőlámpák, utak, más járművek, gyalogosok stbstb van kb. 20-30 különféle elemtípus) és ezt arra használják, hogy feltöltik egyfajta adatbázisba, ami elemzi a sok tízezer képet, a megfelelő algoritmusok alapján levonja a következtetéseket és mesterséges intelligenciát csinálnak belőle önvezető járművekhez.

Nem emlékszem már, hogy mi a neve a szoftvernek és a projektnek, mert nem ma volt, de pár éve részt vettem én is egy ilyen projektben. Most már beszélhetek róla, mert most év elején lejárt a titoktartási :D

2021. ápr. 9. 15:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehetséges, a kép vágása miatt nehezebb megmondani. Azzal lehet összekötni, hogy a Google most éppen dolgozik utcaképeken Magyarországon, tehát az is lehet. Viszont az autóik jellemzően fel vannak matricázva ezzel, így egyből felismerhető.
2021. ápr. 9. 15:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez egy mini bélyegkép amin semmi sem vehető ki.

Leginkább galambdúchoz hasonlít.. vagy madáretető?

2021. ápr. 12. 16:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!