Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi törnénik a villany...

Ilyenkor mi törnénik a villanymotorral? Ha leég érdemes megcsináltatni?

Figyelt kérdés
Van egy black&decker körfűrészem narancsárga 190mm a korong, szóval a nagyobb tipusú,deszkákat vágtam vele egyet régi tetőanyagnak, de olyan kemény volt az anyag,hogy véletlenül megállítottam a felénêl kb, és lehet megtoltam hirtelen visszarúgott, megszorult majd ràíndítottam egy kicsit és egy kicsit füstölt a motor. Abba is hagytam a munkát és a pár órával később kipróbáltam újra, de nagyon óvatosan, de csak egyszer. Hát ugyanúgy vágott, nagy eltérést nem tapasztaltam, illetve már nincs égett szaga. 15 ezer forint volt és már egyszer egy gerenda ketté lett vele vágva szarufának, szóval kapott már nagy terhelést.

2021. ápr. 7. 19:43
 1/3 A kérdező kommentje:
2021. ápr. 7. 19:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezt innen senki nem fogja megállapítani. Az is lehet, hogy semmi baja, csak a ráhullott kosz, por, fűrészpor, gépolaj stb. kicsit leégett róla. Ki kell próbálni, hogy vág-e. UGyis fogod érezni ha leégett a motor mert akkor erőtlen (vagy csak búg és el se fog indulni).
2021. ápr. 7. 20:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg ki kellene terpeszteni a fogakat és kissé megélezni. Lehet, hogy nem a motor füstölt, hanem a fa égett meg. Olyan fűrészelésnél, ahol nagy fafelülettel érintkezik a fűrészlap, ott érdemesebb szalagfűrészt használni, kisebb a fa/fém súrlódó felület.
2021. ápr. 7. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!