Áramlopást hogyan tudják detektálni és megszüntetni?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy most már elég sok lakáshoz okos mérőt szereltek fel, ami méri a feszültség ingadozásokat is. Ha sok ilyen mérő van, akkor elvileg meg lehet határozni, hogy melyik szakaszon történik az áramlopás. Ez igaz? Ha igen, akkor ezzel hogyan lehet teljesen megszüntethetni az áramlopás? Én nem értem. Az egyik szakmai órán ezt tanultuk. Viszont mi van akkor, ha nem a távvezetékre csatlakoznak rá a lopók, hanem mondjuk az egyik házban a bemenő kábelre (az ottani villanyóra előtt)? Azt hogyan szüntetik meg?2021. ápr. 3. 00:31
11/14 A kérdező kommentje:
Mert úgy mondta a tanárunk, hogy "ma már nem lehetséges az áramlopás, ha valahol még is megteszik a mostani fogyasztásmérők által alkotott rendszer segítségével pontosan meg tudják határozni, hogy honnan veszik ki azt az energiát ami hiányzik a mérésekből, és az áramlopás kezdete után 1 nap múlva már biztosan le is kapcsolják az illetőt". És ez nekem furcsa, hogy ilyen pontosan meg lehet határozni minden esetben az áramfelvétel helyét. Már csak azért is furcsa, mert ismerek egy családot, ahol még az óra előtt el van ágaztatva a bejövő vezeték, így úgy tudnak áramot használni, hogy nem méri az órájuk. És használják is. Mondjuk nem 1000 kWh-t vesznek ki havonta, de használják. Még nem kereste meg őket senki, pedig már évtizedek óta használják. Ha ennyire pontosan meghatározható az áramlopás helye mint ahogy a tanárom mondja, akkor ez ellen miért nem tesznek semmit?
2021. ápr. 3. 15:45
12/14 anonim válasza:
13/14 anonim válasza:
A tanárod butaságot mondott. Ehhez az kéne, hogy sok mérő legyen a hálózaton. Egyszerű elmével is belátható, hogy még akkor se lehetne megmondani azt, hogy Te lopsz", ha bármelyik két lakás előtt lenne egy közös mérő is - mert akkor sem lehetne tudni, hogy melyik lakás vételez feketén is.
14/14 anonim válasza:
Ahol régi a villanyóra még ott lehet talán ezt megcsinálni,de évente 1x mennék mindenhóvá villanyórát le olvasni ,így az ismerősödnél sem nagyon lehet áramot lopni mert észre venék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!