Webshopos rendeléstől van lehetőség elállni?
Ügyfélszolgálatnak írj, hogy ne küldjék el, ez a korrekt eljárás.
Valóban lehetőséged van nem átvenni a csomagot. Nálunk az a rend, ha valaki nem veszi át, legközelebb csak akkor küldjük el a csomagot, ha az előző csomag szállítási díját és az adott rendelést is kifizeti, méghozzá a csomag elküldése előtt. Nem jótékonysági szervezet egy cég, a futár díját a webshopoknak ki kell fizetni akkor is, ha a vevő nem veszi át a csomagot.
Törvény szerint 14 napon belül állhatsz el a webshopos (távollévő felek között létrejött szerződés keretében vásárolt) rendeléstől, természetesen kézbesítés előtt is. Ehhez egyszerűen a 14 napon belül egy levelet, e-mailt kell írnod az eladónak, amelyben kijelented az elállást.
Tehát írj nekik egy levelet, és ne vedd át a csonagot a futártól.
(Vigyázat: az 1. válaszoló által említett 15 nap már késő, azzal már kicsúsztál az elállási határidőből.)
1 vagyok. Ugyanazt írtam mint te, csak nem okoskodtam. :D
Hogy csúszna ki az időből? A két hét az két hét, akárhogy forgatod a szavakat. ;)
Kedves kérdező! Megnyugodhatsz, vissza fogják venni és ez a lényeg :) szép napot!
"nem írtál alá semmit"
:DDDD
csak végigkatintgatta a megrendeléskor az összes "elfogadom" opciót.
Nem kell aláírni fizikailag semmit ahhoz, hogy a szerződés éljen
Ha már csak ostobaságot tudsz mondani akkor inkább ne szólalj meg!
"A két hét az két hét, akárhogy forgatod a szavakat. ;)"
Ez pontosan így van. De 2 hét az nem 15 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!