Milyen gépek részei az alábbi tengelyek?
Azt szeretném tudni, hogy az alábbi két tengely milyen gépeknek lehetett a része, illetve milyen szerepet töltöttek be a gép működésében, valamint szükségem lenne a gépekről egy robbantott ábrához is.
Sajnos a két képből eléggé nehéz megállapítani, mihez való: nincsen mellette mérték vagy vonalzó, illetve a képnek nincsenek EXIF-adatai, amiből kideríthető lenne a fényképezőgép adatai (szenzorméret, fókusztávolság, stb...) - így a méretek nem eldönthetőek.
Mind a két képen egy-egy lépcsős tengely látható, az utóbbi egyik végén egy horonnyal és a másik végén némi csigamenet kezdeménnyel(?).
Az első egy sima lépcsős tengelyvéget mutat. Ez így bármilyen gépnek lehet az alkatrésze. A másik oldalán mi van a tengelyeknek?
A második valami csigás hajtómű része.
A jobb oldalán az az ovális cucc egy reteszhorony, tehát valami kerék vagy tárcsa, vagy forgató kézikar lehetett rajta.
Mindkettő származhat akár egy kukoricadarálóból akár egy ráti keritraktorból (a felületek azt mutatják nagyon régi szerkezetről lehet szó) De az sincs kizárva, hogy löveg állítőművéből van.
Szeretem a rejtvényeket, de azért adhatnál még egy kis információt!
Tudom, hogy van még infód róla! Halljuk!
Hol találtad, mekkorák, miből szedted ki? van még más alkatrész amit tudsz mutatni?
stb.!
ja hogy a tengelyek sincsenek nálad?
hát akkor felejtős... még körülbelüli méretet sem lehet venni róluk a képek alapján
amit fentebb írtam talán olyan gépeké lehettek.
A csigás tengely hasonlít a MÁV-nál M62 sorozaton üzemelő Szergejek 14D40 tipusú díelmotorjainak motorfograó szerkezetére például.
Ennyi információ szerintem sem elég.
Elég általános gépalkatrészek.
Ha mutatok neked egy képet egy letört betondarabról aminek a kép alapján semmilyen jellegzetessége nincs, nem valószínű hogy megmondod milyen épületből vagy építményből származik...
Persze rá is lehet hibázni, de az esélyek erre nem túl jók :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!