Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Usb kábellel, 5200mAh-s...

Usb kábellel, 5200mAh-s powerbankról működik a 12 voltos rgb ledszalag?

Figyelt kérdés
Van 3 lebegőpolcom és szeretnék rá led szalagot, van egy 5 méteres ledszalagom, ami 12 voltról kapja az áramot (táp-vezérlő-ledszalag). Mivel csúnya lenne vezetéket felvinni a polcra, ezért azt szeretném csinálni, hogy a vezérlőt ami rá megy a led szalagra, arra rá kötök egy powerbankot, ami kiváltaná a konnektort, szerintetek ez így működhet? 2 méter ledszalagot meg tud hajtani egy powerbank?
2021. márc. 24. 19:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

dejóhogy 10-es leírtam amit én akartam :D 8 vok.

A lényeg, hogy az elképzelésed nem fog működni!

Sokkal egyszerűbb elrejteni a polc környékén a vezetéket!

Vagy bölcsészként nem gáz megkérni egy villamosmérnök hallgatót, hogy rakja neked össze!

2021. márc. 24. 21:15
 12/17 anonim ***** válasza:

"Egy RGB-s LED-szalag teljesítménye 10-20 W méterenként, "

Vagy nem.

Ezzel a lehetőséggel is számolni kell.

Az egyik ügyfelemnek led szalagos világítást csináltam, ő rendelte a cuccot hozzá. Egy 5 méteres tekercs elment 1,44 amperrel 12 voltról.

A szobába bement 3 egész tekercs meg egy fél. Az 5 métereseket nem tápláltam két végéről, nem volt rá szükség.

2021. márc. 24. 22:07
 13/17 anonim ***** válasza:
mesélj még!
2021. márc. 24. 22:44
 14/17 anonim ***** válasza:
A legtöbb powerbank 5V-os, és 2A maximális áramot tud leadni (vannak olyanok már, amik támogatnak gyorstöltést, az 9-12V is lehet, illetve kb akár 3A is, de ezek elég drágák, plusz hogy miszerint kapcsolgatják a feszültséget, az valószínűleg függ az usb-n a tölött eszközzel való kommunikációtól is). Egy sima powerbankről eleve azért nem fog menni a dolog, mert mint ahogy előttem leírták, a feszültség nem elég. Ha keresgélsz a neten, létezik olyan, hogy "boost converter", ami egy adott feszültségből "csinál nagyobbat" egyszerűen fogalmazva. Ezzel azonban a leadott teljesítmény (tehát az eredeti 5V 2A, vagyis 10 Watt) nem fog nőni, csupán át lehet vele alakítani 12V 0,83A-ra, de ehhez kell egy minimális barkácsolásra, hogy egy usb kábelt ráköss a boost converter inputjára, és az outputon pedig rákösd a ledszalagot. Továbbá egy sima 5V 2A-es powerbankkal max 10w-os teljesítményű ledszalagot tudsz megvilágítani (ami ledszalag típustól függ hogy mekkora, hogy 2 éterhez elég-e, nem tudom, tudni kell hozzá a ledsűrűséget és a ledek teljesítményét).
2021. márc. 24. 23:10
 15/17 anonim ***** válasza:

"valószínűleg"

biztosan függ! :)

2021. márc. 24. 23:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Köszönöm #15, rátapintottál a lényegre, gratulálok.
2021. márc. 24. 23:49
 17/17 A kérdező kommentje:
Akkor maradok a gyári konnektoros verziónál, de nem akarok venni egy külön vezérlőt és tápot 30 cm-es ledszalag miatt, nincs valami elosztó erre? Összesen 3,5m ledszalagot kell meghajtani, ahhoz pedig elég egy táp és vezérlő is.
2021. márc. 26. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!