Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Bojler alaplak kiszedése nem...

Bojler alaplak kiszedése nem sikerült, leégett egy kábel, valakinek ötlete van ? Többi lenn.

Figyelt kérdés
Van egy Katorex bojlerünk (jó nagy), nem melegített (nem a kívül hőfokbeállítós, led sincs rajta ami mutatná hogy működik), bedugósra meg lett csinálva (előtte az éjszakai áramra volt rákötve), azonban nem működött. Úgy voltam hogy ha már szétszedem, akkor vízkőtelenítem (30 éves, én nem emlékszem hogy lett volna már vízkőtelenítve). Régen valaki szerelte már, és valahogy úgy sikerült visszatenni, hogy valami púrhabos anyagot is nyomott oda (az egyik csavar mellett találtam ezt az anyagot), nem bírtam leszedni, tekerni sem bírtam, ill. lehúzni sem az alaplapot. Hogy lehetne kiszedni? Továbbá azért nem működött, mert a "hőfokszabályozó"-ból vezető egyik kábel, ami az alaplapba megy, teljesen elégett, ez miért történhetett? Kicseréltem másikra (30 éve nem volt cserélve) ez is tönkre mehet pár nap múlva?

2021. márc. 21. 16:41
 1/10 Szirty ***** válasza:
89%

Gondolom egyszer már szétszedték és olyan tömítő/ragasztó anyaggal rakták össze ami nagyon masszívan összeragasztotta.

Lehet még kísérletezni hevítéssel. Hátha beválik.

2021. márc. 21. 16:44
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
A vízkőtől összerohadt azért nem jön. Nincs ott más csak a gumi tömítés.
2021. márc. 21. 17:01
 3/10 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem kapásból tűzveszélyes az egész, ráadásul öreg és elavult, valószínűleg emberes fogyasztással és gyenge hatásfokkal.

Inkább vennék egy modern változatot és azt már rendszeresen karbantartanám.

2021. márc. 21. 17:01
 4/10 Szirty ***** válasza:
89%

"Nincs ott más csak a gumi tömítés."

Naja. Kivéve ha mókolt már valaki rajta. Egy kis fugaszil, egy kis FBS igencsak meg tudja keseríteni a szétszedés élményét...

2021. márc. 21. 17:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Igaza van a 2-esnek, mert a Hajdúk is simán "összeragadnak" a vízkőtől. Pontosabban úgy megfogja a belső szerkezetét, hogy nem jön le az alaplap, csak ha a fűtőbetét csavarját is kiveszi az ember, és még akkor sem könnyen.
2021. márc. 21. 17:46
 6/10 A kérdező kommentje:

Az alaplap felett lehet látni azokat a részeket, ahova a csavarokat el lehet forgatni(legalábbis gondolom arra van az a kiszélesedett rész) , az egyik ilyen részben purhabhoz nagyon hasonló(szerintem az, barnás kemény habszerű valami) cucc van, az normális h ott legyen ? Ha nem purhab hanem valoban a vízkő van durván megkeményedve, azt mivel lehet "kioldani" hogy ki tudjam szedni?

Csere os opció lehet, de ez egy ember magasságú bojler, nem szeretném kicserélni ...

2021. márc. 21. 19:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Az a barna akármi a szigetelés.

Ütögesd meg bátran kalapáccsal.

2021. márc. 22. 09:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Ha jól láttam youtube videón, az valamilyen gumis valaminek kellene lennie, valamint nem csak az 1-ik ilyen lyuknál látszódnia "kifolyva". Kalapáccsal ütögettem, de sajnos akkor sem segített, mondjuk annyit elértem, hogy a végére elkezdett mindenhonnan csöpögni a víz (gondolom valamennyit moccant), de bárhogy próbáltam lefeszíteni az alaplapot, meg sem mozdult, pedig a csavarok mozogtak rendesen
2021. márc. 22. 10:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem jön le, mert a belsejét fogja a vízkő ami ilyenkor az alján gyülik össze. Csavarozz le minden ami belül van, de kivülről van csavarozva, mint a fütőbetét, aztán mozgasd, feszegesd.
2021. márc. 22. 10:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Igazuk van azoknak akik arra tippeltek, hogy azért nem jött le, mert tele volt már vízkővel. Lecsavaroztam mindent, és csak az alaplap lejött, utána kézzel szépen kiszedtem a fűtőszálat, meg a magnéziumot, meg a 3 vödöt vízkövet. Köszi a segítséget ! :)
2021. márc. 27. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!