Lehetséges, hogy valaki 15-16 évesen építsen egy kis robotot, amit aztán távirányítóval irányíthat, vagy bármi ilyen menő robotikai cuccot készítsen?
Én értem, hogy vannak ilyen veleszületettek, de honnan szerzik a tudást? Alapsuliban semmi ilyet nem tanítanak, esetleg szakközépben? Vagy hogyan tudnak egyesek ilyen fiatalon ilyen menő dolgokat feltalálni?
Pl: robotok (mindegy milyen kicsi, a lényeg, hogy tudja irányítani, működik), vagy mit tudom én időzített ágyúk vagy bármi ilyen mechanikai cuccot.
Én 2 éve végeztem középsuliban (szakközép-állami), ott jellemzően az infós ágon tanuló diákokat LEGO Mindstorms EV3-as, és annak szoftverével csalogatták a programozás alapelvei, logikái felé.
Amúgy jó kis dolog, de mi későn kezdtünk bele (11. osztály), bár voltunk több kiállításon velük, előre írt érdekes programmal, melyek a robot különböző szenzoraival operált.
Általános iskola 4. osztályban érdeklődésemre a technika tanárom foglalkozott velem. Akkor már a busz ajtó távnyitás és jelzés áramkört építettük meg közösen. Később a fizika tanárom is kitett magáért.
Mondanom sem kell, hogy robotokkal foglalkozom.
A szüleim nem voltak gazdagok, sőt, nem is tudták igazán hova tenni a dolgot. A tanáraim támogatása nélkül nem ment volna. Amikor a többiek számítógépes játékokat játszottak, én programozni tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!