Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy valaki 15-16...

Lehetséges, hogy valaki 15-16 évesen építsen egy kis robotot, amit aztán távirányítóval irányíthat, vagy bármi ilyen menő robotikai cuccot készítsen?

Figyelt kérdés

Én értem, hogy vannak ilyen veleszületettek, de honnan szerzik a tudást? Alapsuliban semmi ilyet nem tanítanak, esetleg szakközépben? Vagy hogyan tudnak egyesek ilyen fiatalon ilyen menő dolgokat feltalálni?

Pl: robotok (mindegy milyen kicsi, a lényeg, hogy tudja irányítani, működik), vagy mit tudom én időzített ágyúk vagy bármi ilyen mechanikai cuccot.

2021. márc. 19. 22:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%
a LEGO technic mond valamit?
2021. márc. 19. 22:40
 2/17 anonim ***** válasza:
38%
Ilyen nem nagyon fogsz találni állami iskolában. Azok az emberek valószínűleg iszonyat gazdag családba születtek, és ki tudják fizetni, hogy oktassa őket valaki, akár magániskolában, akár egy ilyen szakmában foglalkozó ember.
2021. márc. 19. 22:50
 3/17 anonim ***** válasza:
0%
Általában az ilyen gyerekek már korábban robotikaszakkörre meg ilyen progrmozó táborokba járkáltak
2021. márc. 19. 22:50
 4/17 anonim ***** válasza:
74%

Én 2 éve végeztem középsuliban (szakközép-állami), ott jellemzően az infós ágon tanuló diákokat LEGO Mindstorms EV3-as, és annak szoftverével csalogatták a programozás alapelvei, logikái felé.

Amúgy jó kis dolog, de mi későn kezdtünk bele (11. osztály), bár voltunk több kiállításon velük, előre írt érdekes programmal, melyek a robot különböző szenzoraival operált.

2021. márc. 19. 22:59
 5/17 anonim ***** válasza:
65%
Nem azért hogy felvágjak, de például én is foglalkoztam már ilyesmikkel ebben a korban, mert egyszerűen érdekelt a téma. És nem iskolában tanultam, hanem önszorgalomból internetről. Egyáltalán nem kell ehhez gazdag családban születni.
2021. márc. 19. 23:00
 6/17 anonim ***** válasza:
64%

Általános iskola 4. osztályban érdeklődésemre a technika tanárom foglalkozott velem. Akkor már a busz ajtó távnyitás és jelzés áramkört építettük meg közösen. Később a fizika tanárom is kitett magáért.

Mondanom sem kell, hogy robotokkal foglalkozom.

A szüleim nem voltak gazdagok, sőt, nem is tudták igazán hova tenni a dolgot. A tanáraim támogatása nélkül nem ment volna. Amikor a többiek számítógépes játékokat játszottak, én programozni tanultam.

2021. márc. 19. 23:05
 7/17 anonim ***** válasza:
64%
Igen lehetséges.
2021. márc. 19. 23:46
 8/17 A kérdező kommentje:
Szívesen olvasnék róla, hogy miket csináltatok. Szóval ha van időtök, nyugodtan vágjatok fel azzal, hogy mit tudtatok alkotni mennyi tudással és hogy most hol vagytok ettől a szinttől:D
2021. márc. 20. 00:02
 9/17 A kérdező kommentje:
Nem ilyen Lego dolgokra gondoltam
2021. márc. 20. 00:04
 10/17 anonim ***** válasza:

"Alapsuliban semmi ilyet nem tanítanak, esetleg szakközépben?"

Taníthatnak - pár példa:

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

2021. márc. 20. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!