Hogyan tudhatom meg?

Figyelt kérdés

Hogy egy eszköz mennyi árammal indul el és mennyit vesz fel normál működés közben?

Teszem azt egy fényképezőgép.

Itt olvasgattam, itt egy ledről van szó, 10mA és 2 voltos feszültség.

Kérdés, mA-ból hogyan számolok mAh-t, és hogy tudom meg az eszköz áramfelvételét ill. fogyasztását, hogy megtudjam az ellenállás milyen kéne?

6 voltról 2.4-re kéne levinni, de nem tudom az áramerősség mértékét a normál üzemhez.

2021. márc. 16. 14:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Általános iskolás tananyag...
2021. márc. 16. 15:07
 2/10 A kérdező kommentje:

Ha valoban az es mindenkinek tudnia kellene, mondd meg kerlek, mekkora a kezdeti es folyamatos aramfelvetele ennek a gepnek. Koszonom. A mAh szambol en sokat nem tudok meg. Annyit sejtek hogy minimum 1 amper kell neki. Na de az egyenlo 1000 mAh-val?

[link]

2021. márc. 16. 15:20
 3/10 anonim ***** válasza:

360 ohm, de ha 2 voltos feszültség kell, akkor 400 ohm.

"...itt egy ledről van szó, 10mA és 2 voltos feszültség."

2021. márc. 16. 15:32
 4/10 A kérdező kommentje:

De a led-nek 10mA kell a gépnek a százszorosa legalább. Onnantól ha számolom akkor nekem 4 Ohm-os kell, olyan meg nincs.

Itt olvastam elfelejtettem linkelni...

[link]

2021. márc. 16. 15:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Én a led előtét ellenállásra 6 volt esetén adtam meg az értéket.
2021. márc. 16. 15:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Végleg nem tudom, hogy mit akarsz. Hány voltos a gép aksija, milyen ledről van szó, hová akarod kötni és minek?
2021. márc. 16. 16:01
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem sajat akksis, elemrol megy. Es nem akarok ledet, csak a weboldalrol neztem a szamitasi modot. Ott led volt a pelda nem tehetek rola.

De igazabol mar semmit, veszek ebayrol egy battery eliminatort aztan kesz... majd ideer valamikor. Van masfel, harom stb. voltos, 1.5 amperrel, remelhetoleg eleg lesz es beinditja a gepet.

2021. márc. 16. 16:37
 8/10 anonim ***** válasza:

A gép AC-LSSK hálózati adapterről is űzemetethető -ezt külön megrendelheted. Akkumulátorokat is bármikor vehetsz hozzá akár töltővel együtt.

Olvasd el a használati utasítást:

[link]

2021. márc. 16. 18:55
 9/10 A kérdező kommentje:
Erről is tudok, de köszönöm azért. Az AC adapter még megvehető itthon, de a hozzá való DK-2AA "akksi" már kevésbé beszerezhető. Kettő használt van az ebay-en, méregdrágán. Annyira azért nem vagyok elvetemült... Nem véletlen keresem a megoldást.
2021. márc. 16. 20:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Olvasd el a használati utasítást.

Pl. ezek az aksik is használhatók:

[link]

2021. márc. 16. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!