Egy 3D nyomtató hány óra nyomtatással fogyaszt teljesen el 1,75mm-es 1kg-nyi filamentet?
Figyelt kérdés
Megpróbáltam kiszámolni, kb. 175 óra.
De nem tudom mennyire járok közel.
2021. márc. 13. 20:38
11/12 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen fúvókával, milyen rétegmagassággal, milyen sebességgel nyomtatsz. 1 mm fúvóka, 0,6 layer és 100 mm/s mellett (hiába viccnek szánta) #6 mondja jól, kb 4-5 óra alatt elfogy. 0,4mm fúvókával, 0,2 réteggel, átlag 100 mm/s sebeséggel 90-100 órára volt nekem elég, bár ez főleg egyenes formákból állt. Egy bonyolult szobrot még lassabb kinyomtatni, szóval tovább elég lesz a szál.
De ha letöltesz egy szeletelő programot, az konkrét kalkulációt tud adni beállításokra és tárgyakra, hogy mennyi idő és anyag elkészíteni.
12/12 anonim válasza:
Én nyomtattam RC repülő elemeit, ahol egy 30-40 grammos törzselemet is 4-5 órát nyomtatott a gép. Az egész szinte csak vékony 0,4mm es héj tele merevítéssel, 0,2mm-es rétegvastagsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!