Mi a véleményetek erről az Orient karóráról?
Ezt az órát szeretném megvenni.
Eleve tetszettek mindig is az Orient órák, meg nagyon jó ár-érték arányúnak tartom őket. Ez a példány zafíros; ilyesmi órát a svájciak min. 150-200 ezerért adnak. Azon túl, hogy ez japán, miben maradhat még el a svájciaktól, ami ezt az alacsony árat indokolja?
Komplikációk terén maximum a dátumablakot preferálom, ezen pedig van járástartalék-kijelző, de annyira diszkréten van megoldva, hogy nem rontja el az óra letisztultságát, ráadásul jól is jön majd. Viszont nem egy újabb hibaforrás a járástartalék-kijelző? Mennyire jellemző a meghibásodása?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Na most én erről beszéltem.
25 ezer, aztán kb. egykutya a 80 ezreseddel. 80-ért szebb órát keresnék.
11
Hát nagyon nem. Ez egy undormány aránytalan kínai hulladék. Olcsó futtatott tok, kristályüveg, ami fél év után olyan gusztustalanul összekarcolódik, hogy dobhatod ki, noname kínai kvarc szerkezet és még lehetne sorolni.
"Az Astron is jó, elvégre magyar gyártmány."
Nem magyar. Egy magyar cég rányomatja a logóját Kínában. Ugyanezt az órát más márkanév alatt megkapod 8-10 dollárért.
"A kristályüveggel sincs baj,"
Nincs csak egy zafír kristály kb 5 dollár egy gyártónak ha nagy tételben veszi. És az nem fog megkarcolódni, míg a kristályüveg napi használat mellett megfog.
"A quartz szerkezettel sincsen baj (az Astronban a jól bevált japán Miyota van)."
Nem a kvarc a baj, hanem a noname kínai. A drágább Astronokban van Miyota, az olcsóbbakban nem az van. Amúgy egy Miyota szerkezet is nagy tételben filléres dolog, szóval nem elfogadható az sem, hogy egy huszonezres óránál nem fért bele a 10 dolláros Miyota. Arról ne is beszéljünk, hogy 30 körül Eco-Drive Citizent kapsz.
Nem, nem bántam meg. :)
Jó látni, hogy nem gondolkodunk egyformán. Sokan a búvárórát javasolják, amik nekem egyáltalán nem tetszenek. (Talán Mojjo is írta egy régebbi kérdésnél, hogy ocsmányak?) Nyilván ez szubjektív.
Én ezt az Orientet jó és kompromisszummentes választásnak tartom. Tudnék venni 200 ezres svájci órát (vagy ugyanannyiért Orient Star-t), de 80-100 ezernél többet én nem adnék ki egy óráért. Ha sokkal több pénzem lenne, akkor is ezt venném. Nem csak érzelmi, hanem racionális szempontból is jó döntés szerintem az Orient. Na jó, ha milliárdos leszek, akkor a Grand Seiko-n, a Pateken és a Bexei-n elgondolkodom, de akkor is megmarad az Orient.
Köszönöm az Astron óráról való beszámolót! Gondoltam, hogy van benne kínai szál, de azt hittem, nagyobb a magyar hozzáadott érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!