Kéretlen hívásokkal mit lehet kezdeni?
Az elmúlt időszakban többszőr is hívtak, azt írta ki a telefonom hogy magántelefonszám. Nem vettem fel. De idegesít falra mászok hogy állandóan rám csörgetnek, és ha fel is venném tuti valami ajánlattal bombáznának vagy hogy valamit nyertem vagy hogy hozzájárulok e valamihez.
Egyáltalán honnan tudják a telefonszámom?! Mert én sehol nem adom ki csak úgy.
Na meg mit lehet ez ellen tenni hogy ne "zaklassanak" nem tudom tiltani sem a számot mert ismeretlen
"Egyáltalán honnan tudják a telefonszámom?!"
Nem titkos a számod. Bárki felhívhatja.
3-as: Nekem titkos elvileg a számom, vagyis még régen letiltattam, hogy ne tudjon senki csak úgy rákeresni, annó 20 éve még volt ilyen. Viszont a nagyszavas nyereményjátékok mind egy szállig csak és kizárolag (na jó 99%-ban) ilyen telefonszámgyűjtő marketing fogások. Melyik cégnek ne érné meg, hogy egy kisebb nyereményért cserébe kap több ezer telefonszámot? Én már 3-4 éve nem játszom ilyen műjátékokkal, mert az összes szerződési feltételben benne van, hogy az x-y marketing cég kezeli az adatokat... Nos, onnan tudják.
Nekem még nem sikerült letiltani a magánszámokat, viszont van amikor fontos ügyben is úgy hívnak különböző cégek. 😞
"Nekem titkos elvileg a számom, vagyis még régen letiltattam, hogy ne tudjon senki csak úgy rákeresni,"
Nem kell rákeresni. Szimplán felhívnak. A számok nem titkosak. Általános iskolában tanítják. Amiről te beszélsz, az más. Az előfizetői adatokat nem lehet lekérdezni a szolgáltatónál. De bárhol máshol igen.
5. akár hiszed akár nem az én telefonszámomra hiába keresel a neten, nem fogja neked kiadni sohasem. Tudom, mert leellenőriztem több online tudakozó oldalán is.
Max ennyit fogsz látni: "A keresés nem hozott eredményt, vagy az előfizető adatai titkosak."
Régen amikor kötöttem a szerződést akkor benne volt a titkosítás lehetősége! Nem tudom, hogy ez most van-e, de nekem él! (nem, nem fogom megadni a számomat, privátban sem, hogy ellenőrizd!)
" (nem, nem fogom megadni a számomat, privátban sem, hogy ellenőrizd!)"
Nem is kell, elég ha felhívsz szám nélkül.
Onnantól vége van a privát szférádnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!