Hogyha a szolgáltató biztosítja az 1000/1000mbit netet, és a gépmbe csak100/100mbit jut akkor mit lehet tenni?Mindez átmegy egy elosztón, ami tudja az 1000/1000netet és az lehtségs, hogy a netkábelen nem tud átjönni 1000/1000mbit csak 100/100?
De attól függetlenül nem garantálják, hogy neked egy saját eszközödön keresztül hogy fog jönni a net.
Ha most én a 20 éves IBM gépere rádugom és nem mérek legalább 300as netet akkor már reklamálhatok?? Hát persze hogy nem, hiszen az én saját eszközöm nem tud többet. A készülékükig, ahova garantálják el jut a garantált sebesség. De hogy te onnantól pl nem olyan sebességű kábelt használsz vagy olyan eszközöket amik képesek azt a sebességet tartani az már nem az ő felelősségük.
Látom nem érted a lényeget. Hiába vár az ügyfél 1000/1000 sávszélességet attól hogy ez a szolgáltatás márkaneve ha alatta az van hogy a garanált mondjuk 100/100.
Ha a szolgáltató ad 101/101-et teljesítette a szerződéses feltételeket. A kérdező meg a saját eszközeiben keresi a hibát. Lehet hogy nincs is hiba csak átverték egy hangzatos névvel.
"A telekomnál például az 1000 mbit néven hirdetett szolgáltatás GARANTÁLT sávszélessége 300/50 mbit/s."
Az autópályán se azért van a 130-as tábla, hogy a sz@r autó garantáltan 130-al fog menni, ami máshol 80-al sem tud.
Ha bejelenti, és eleget vergődik, ki fog jönni valaki a szolgáltatótól rádugja a gépét a modemre, és megmutatja a kérdezőnek, hogy tessék, itt az 1000/1000, a modem utáni régi routerek és ócska kábelek pedig nem a szolgáltatóra tartoznak.
Ameddig itthon az "ez volt itthon" típusú kábel volt a modem és a router között, 150-200 közötti letöltési sebességeim voltak. Aztán egyszer áthúztam CAT 5e kábellel azt a bő 25 méteres nyomvonalat, azóta tudja az 500-t. Sőt, tovább megyek, ameddig bármilyen más eszköz van az ő dobozuk és a gép között, nem is fogadják el a bejelentést. Amikor az aknában az utcán tönkrement a koax csatlakozó, akkor is fel kellett mennem a padlásra, hogy direktben a modemre dugjam a laptopot. Mivel onnan is rossz volt, kijöttek, és kicserélték a csatlakozót.
#17 te nagyon sötét vagy, de tényleg végtelenül.
"Lehet hogy nem kapsz hozzá olyan eszközt ami nem bír 1000Mbps sebességet biztosítani, de akkor ne olyat adjanak hanem ami bírja! Hiszen ezért fizetünk azért a szolgátatásért!"
AKkor csak neked, lassan, még egyszer: a szolgáltató eszköze tudja az 1000/1000 sebességet. Amiért az ügyfél fizet, megkapja. Az nem a szolgáltató felelőssége, ha az ügyfél erre az eszközre szar kábellel olcsó eszközt dug rá, ami csak 100/100-at tud. Normális routert kellett volna venni az ügyfélnek, és működne. Te most úgy vergődsz, mintha visszamennél a henteshez reklamálni, mert otthon odaégetted a húst.
18# ja hogy a routert nem állják hozzá? Én azt hittem az is jár az 1000Mbps kábel mellé🤦♂️
Akkor tévedtem bocsi
Adnak egy routerrel egybeépített modemet, de van, akinek ez nem jó, kevés a kimenete, akaszt rá még egy routert, mert nem akarja az összes eszközét elkábelezni a szolgátatói routerig.
Vagy más szempont miatt. Például azért, hogy itthon a belső hálózatot ne egy olyan eszköz hozza létre, amit a szolgáltató távolról lát, konfigurálhat, láthatja a ráakasztott eszközöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!