Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért szikrázik és ráz az...

Miért szikrázik és ráz az Ableton Push 2 USB csatlakozója a PC-men akkor is, ha fordítgatom a villásdugókat?

Figyelt kérdés

Tápcsere után is. Mármint a PC tápja lett más. FSP volt, Corsair lett. Nem a nagy modellek, de azért fura együttállás ez így. A ház elektromos hálózatát full cseréljük, amint ott tartunk végre, de az nem mostanában lesz sajnos. A kicsi szoba túlsó falától van hosszabbítóval egyesével kapcsolgatós elosztóba vezetve az áram. Ha kreálnék a gépem mellé egy konnektort, rendes nagy földelőtuskót kötve a nullára, az megoldás lenne, vagy full sátánizmus villanyász szemmel? Esetleg lehet valami emberi árú leválasztó csodát kapni vagy egyszerű eszközökkel (mondjuk nagy próbanyákba vezetékelgetve) kreálni ilyen gondokra? Mondjuk arra is tekintettel, hogy talán valamikor a jövőben kellhet esetleges fellépésen is laza életvédelemre random helyeken... :)

Arra kérnélek benneteket, hogy inkább képzett villanyszerelő szemszögből válaszoljatok, lövésem nekem is van hozzá, de ez áram, oké?

2021. febr. 20. 09:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A Push dugaljának nem jó a földelése, mert az csak egy dugasztáp, nincs rajta földelés.
2021. febr. 20. 10:45
 12/15 A kérdező kommentje:

Eszerint az lesz cserés, igaz? Az úgy mennyire észlény megoldás, ha a pushra hackelek jóféle földelőcsavart?

Az alapprobléma egyébként az, hogy egy aljzatonként kapcsolható elosztóba van dugva, és akkor is világít a fáziskereső, amikor ki van kapcsolva az aljzata. És bakker ha megfordítom a dugasztápot az ugyanúgy kikapcsolt aljzaton, akkor is. És amikor használom, akkor meg ráznak a tekerők rajta, mert ilyen érintésérzékelősök, ami ugye tök jó meg minden, csak mondjuk nekem így két kilóért kicsit fejvakarós, hogy 110V-ok szaladgálnak rajtam meg az érintés szenzoron, amikor normálisan használom.

2021. febr. 20. 10:50
 13/15 A kérdező kommentje:

Mármint bedugva javul a helyzet, de összesen az usb kábel oldja meg, és így ki kell húznom a dugasztápot, amikor nem használom. Ezért már megérte kapcsolgatós elosztót venni az asztalra... :) A grimbusz ott indul, hogy rendes használat közben is elég egy izzadt kéz, és már rendesen félve érsz a cucchoz, miközben annyi lenne a dolgod, hogy élvezed az előadást, amit mellesleg te tolsz, tehát jó lenne, ha nem csípkednének a potik.

A teljes szitu az, hogy általában nem kell a gépre kötve legyen a Push, mert ha nincs használatban, de be van dugva, akkor vagy ott virít a Push felirat a kijelzőn, vagy kikapcsolod a hitvány kis power gombbal a valagán.

Most megmértem: Push tápon van, kis power gombbal kikapcsolom, akkor megszűnik a fény a fáziskeresőn, ahogy az usb testjéhez érintem, de egy darabig ugyanúgy szikrázgat a gép hátulján az alaplap takarólemezén. Ez most???

2021. febr. 20. 11:08
 14/15 anonim ***** válasza:

"Az úgy mennyire észlény megoldás, ha a pushra hackelek jóféle földelőcsavart?"

Keress valakit aki veled ellentétben tudja hogy mi hogy működik, és nézesd meg vele.

Amit leírtál annak semmi értelme, bár lehet, hogy te ezt másként éled meg.

Földelés (nevezzük inkább védővezetőnek) akkor kell, ha a gyártmány kialakítása szükségessé teszi.

Ha a cuccod adattábláján kettős szigetelés szerepel, akkor nam jó ötlet rácsavaroznod semmit.

[link]

2021. márc. 30. 15:17
 15/15 A kérdező kommentje:
A dugasztáp a ludas, telibe van ragasztva és drága gyári cucc eredetije, ami ilyen univerzális, minden létező aljzathoz van rátét a dobozban. Gondolom ha nem szeretném, hogy cirógassa a kezemet, be kéne helyettesíteni olyan táppal, ami képtelen kapacitívan rázogatni. Azt nem értem, hogy ha a kettős szigeteléssel jobban meg van oldva a probléma, mint leföldelve, akkor mi a kócos búbánatot ráznak az érintésérzékelős encoderek, és miért szikrázik az usb porton?
2021. márc. 31. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!